Examen de capacitate preoteasca la Sibiu

Primul examen de capacitate preoteasca din acest an pentru teologii care vor sa ocupe un post de preot paroh in Arhiepiscopia Sibiului a fost organizat ieri, 21 martie, la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Sfantul Andrei Saguna“ din vechea cetate transilvana. Subiectele de examinare au cuprins teme din mai multe discipline teologice.

La examenul de la Sibiu s-au inscris 19 licentiati in teologie si absolventi ai programelor de masterat din cadrul mai multor facultati de teologie din tara. Comisia de examinare a fost prezidata de Inalt Preasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, iar examinatori au mai fost cadre didactice de la facultatea sibiana, dar si membri ai administratiei eparhiale. Majoritatea candidatilor de la examenul de ieri sunt proaspat absolventi ai Facultatii de Teologie de la Sibiu.

Examenul de capacitate preoteasca a constat intr-o proba scrisa din teologia dogmatica si o proba orala, din mai multe discipline.

"Pentru proba scrisa, candidatii au avut de pregatit 12 teme, iar pentru examinare am ales un subiect dintre acestea. Examenul oral a continut teme de predica si cateheza, liturgica si pastorala, dar si de administratie bisericeasca. Suntem bucurosi ca avem candidati pentru parohiile vacante din Arhiepiscopia Sibiului, dar si pentru ca majoritatea dintre ei s-au prezentat foarte bine. Speram ca rezultatele lor bune sa fie spre folosul Bisericii noastre“, ne-a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Sursa: ziarullumina.ro

Pe aceeaşi temă

22 Martie 2013

Vizualizari: 416

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE