Examen de capacitate preoteasca la Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a avut loc astăzi, 22 septembrie, examenul de capacitate preoţească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului. Candidaţii au fost binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

La sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească din Arhiepiscopia Sibiului s-au înscris 13 candidaţi licenţiaţi în Teologie, care vor participa în viitorul apropiat la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de preot paroh în eparhia menţionată. Examenul de capacitate preoţească este obligatoriu pentru teologii care doresc să devină preoţi şi are ca scop testarea cunoştinţelor teologice şi de administraţie parohială ale candidaţilor. La această sesiune a examenului, cei 13 candidaţi au susţinut mai multe probe, cu subiecte din programa stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La începutul examenului de capacitate preoţească, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a binecuvântat pe candidaţi şi le-a urat mult succes. Din comisia de evaluare au făcut parte decanul facultăţii sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Cătălin Mirişan şi mai multe cadre didactice de la instituţia de învăţământ teologic. Candidaţii au avut la dispoziţie o bibliografie vastă pentru pregătirea acestui examen, iar probele orale au avut rolul de a le verifica teologilor competenţele de predicare şi catehizare, precum şi cele administrative.

Candidaţii care au obţinut minim media şapte vor avea posibilitatea ca în următorul an sau timp de doi ani să se titularizeze pe unul dintre posturile vacante de preot paroh din Arhiepiscopia Sibiului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

22 Septembrie 2015

Vizualizari: 161

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE