Expozitie de icoane ortodoxe la Martigny, in Elvetia

Pana miercuri, 13 ianuarie 2010, la Martigny in Elvetia, are loc o expozitie de icoane ortodoxe rusesti, in sala de expozitii a sediului Fundatiei Pierre Gianadda intitulata : "Imagini sfinte. Maitre Denis, Roublev si altii" in parteneriat cu galeria Tretiakov din Moscova.

In cadrul acestei expozitii, prin intermediul celor 64 de icoane, sunt prezentate teme traditionale din Vechiul si Noul Testament, dar si Apostoli, Parinti si Doctori ai Bisericii. Mai presus de toate, unele icoane au fost realizate de pictori celebri, care au marcat arta religioasa, cum ar fi Maitre Denis si Andre Rubliov. Acesti doi mari arti;ti din secolul XV au contribuit la extinderea artei iconografice rusesti.

Agatate de-a lungul coloanelor, icoanele Sfantului Ioan Gura de Aur si Sfantul Grigorie Nazianz domina sala de expozitii. Reprezentati in picioare, pe mai mult de 3 metri inaltime, cei doi Sfinti Parinti fascineaza prin atitudinea lor linistita ce raspandeste pace in suflete. Aceste icoane impresionante au fost pictate in 1408 de catre calugarul Andrei Rubliov pentru iconostasul din Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Moscova.

Sursa: arhiram.ro

.

13 Ianuarie 2010

Vizualizari: 393

Voteaza:

Expozitie de icoane ortodoxe la Martigny, in Elvetia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE