Festivitate la Seminarul Teologic din Bucuresti

La Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul“ din Bucureşti, a avut loc ieri, 16 septembrie, deschiderea festivă a noului an şcolar. Evenimentul a debutat cu slujba Te Deum-ului, oficiată de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, la care au participat profesorii şi elevii seminarului. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la începutul noului an şcolar, intitulat „Educaţia - lumină pentru viaţă“.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul le-a adresat elevilor seminarişti un cuvânt de învăţătură. „Este momentul frumos de început al anului nou de învăţământ la Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti, seminar care îl are ca ocrotitor ceresc pe Sfântul Grigorie Teologul, unul dintre cei mai mari şi mai profunzi Părinţi pe care i-a avut Biserica. Am poposit în mijlocul dumneavoastră cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care are o preocupare deosebită ca învăţământul teologic, pornind de la cel seminarial, mergând către cel universitar şi apoi către studiile postuniversitare, să fie de cea mai bună calitate, astfel încât tinerii care se pregătesc să slujească Biserica, patria şi neamul să aibă toate cunoştinţele necesare pentru a propovădui drept învăţătura noastră de credinţă pe care am moştenit-o prin succesiune de la Sfinţii Apostoli. Există o succesiune a harului, pe care-l moştenim prin Sfânta Taină a Hirotoniei, şi există o succesiune în credinţă, care ne vine de la Mântuitorul Iisus Hristos în chip necontenit din generaţie în generaţie“, a spus Preasfinţia Sa.

În continuare, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul a binecuvântat cu agheasmă cantina seminarului, cancelaria, secretariatul, precum şi sălile de clasă unde vor studia elevii pe parcursul anului şcolar 2014-2015. „Anul acesta avem 204 elevi înscrişi la seminarul nostru teologic. În privinţa orelor şi a disciplinelor care se predau nu sunt noutăţi, deoarece planul de învăţământ s-a menţinut; avem însă nişte modificări în privinţa obiectivelor pe care ni le-am propus în acest an, mai ales în privinţa examenelor şi a olimpiadelor şcolare, deoarece dorim să depăşim performanţele de anul trecut. Dacă anul trecut elevii seminarului nostru au obţinut la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare trei premii I şi un premiu II, anul acesta noi sperăm ca rezultatele să fie mult mai bune. De asemenea, dacă anul trecut la examenul de bacalaureat procentul de promovabilitate al elevilor noştri a fost de 89,47%, anul acesta nădăjduim să ajungem la 100%. La clasele a IX-a, anul acesta am avut 56 de locuri alocate. Peste acest număr de locuri am avut înscrişi 13 elevi. În urma examinării la muzică, la obiectele religioase şi în urma susţinerii de către elevi a testelor naţionale, s-au ocupat toate cele 56 de locuri“, ne-a spus pr. Ionuţ Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul“ din Bucureşti.

Diac. Ştefan Sfarghie
Sursa: ziarullumina.ro

.

17 Septembrie 2014

Vizualizari: 130

Voteaza:

Festivitate la Seminarul Teologic din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE