Fise de lucru la Religie pentru elevii de la clasa pregatitoare

La Editura Basilica a Patriarhiei Romane a fost publicat setul de 26 de fise de lucru la disciplina Religie, pentru elevii de la clasa pregatitoare, materiale didactice care au binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si avizul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Aceste fise de lucru reprezinta pentru elevi mijloace de dezvoltare a interesului pentru domeniul educatiei religioase si suport in formarea unor atitudini si comportamente in acord cu valorile crestine. Pentru profesorul de religie fisele constituie un instrument de orientare in proiectarea si desfasurarea orei de religie.

Structura celor 26 de fise este urmatoarea: prima pagina, destinata elevilor, contine titlul temei principale, titlul lectiei, ilustratii, spatii libere pentru desen, mesajul-cheie al lectiei; a doua pagina, destinata profesorului, propune o mare varietate de activitati didactice, care pot fi realizate selectiv si adaptate cu usurinta la particularitatile fiecarui grup de elevi – dialogul, descrierea din imagini, jocul didactic, lectura, desenul, exercitiul, rugaciunea, observarea naturii, confectionarea de felicitari, organizarea de scenete etc.

Prin intermediul acestor fise de lucru elevii sunt invitati la un parcurs educational, alaturi de cele doua personaje principale ale ilustratiilor, Andrei si Ioana, si ei in clasa pregatitoare.

Experientele celor doi copii, ilustrate in desenele fiselor, ofera exemple si modele de comportament in diferite contexte de viata, fata de colegi, prieteni, membrii familiei sau alti adulti. De asemenea, tipul si cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fise isi propun sa-i ajute pe elevi sa descopere valorile propriei credinte, sa le dezvolte dragostea pentru frumos si simtul estetic.

Fisele de lucru au fost realizate de: d-na prof. dr. Monica Opris, pr. lect. dr. Dorin Opris si d-na cercetator stiintific dr. Irina Horga, autori de manuale scolare de religie si lucrari de specialitate in domeniul educatiei religioase. Ilustratiile apartin d-nei grafician Cristina Ionescu-Berechet, iar macheta a fost realizata de diacon Liviu Stanciu si d-ra asist. univ. dr. Corina Grecu. Referenti sunt: pr. prof. univ. dr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie „Justinian Patriarhul”, Universitatea din Bucuresti; d-l prof. univ. dr. Constantin Cucos, director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi; pr. prof. dr. Gheorghe Dogaru, inspector pentru disciplina Religie, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Coordonatorii proiectului „Religia la clasa pregatitoare” sunt: Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal; pr. prof. univ. dr. Constantin Patuleanu, consilier patriarhal, Sectorul teologic-educational; diacon George Jambore, inspector pentru disciplina Religie, Sectorul teologic-educational; prof. Catalin Pislaru, inspector general de specialitate, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Setul de fise de lucru pentru elevii de la clasa pregatitoare poate fi achizitionat la pretul de 5,4 lei/exemplar (sunt incluse cheltuielile de distributie). Comenzi se pot face pe adresa: „Tipografia Cartilor Bisericesti, Intrarea Miron Cristea nr. 6, sect. 4, Bucuresti, cod postal 040162”; telefon: 021.3352128; 021.3352129; e-mail: tipografia@patriarhia.ro.

Utilizarea la clasa a acestor fise este sustinuta si de un ghid specific, in format online, „Religia la clasa pregatitoare. Ghid pentru profesori”, disponibil la adresa www.patriarhia.ro.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

.

10 Octombrie 2012

Vizualizari: 1238

Voteaza:

Fise de lucru la Religie pentru elevii de la clasa pregatitoare 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

disciplina religie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE