
Articol sponsorizat
Oare ce pret ar fi dispus sa plateasca companiile si intreprinzatorii pentru promovarea produselor si serviciilor oferite? Unii spun ca, avand in vedere costurile de publicitate la televiziune si radio, care se pot ridica la sute sau chiar mii de euro per 30 de secunde, companiile ar da orice pret pentru a obtine un avantaj, oricat de mic, asupra competitorilor. Mai sunt si cei care spun ca oferirea unui produs sau serviciu de buna calitate va atrage in mod automat publicul, prin urmare reclama se va face de la sine, cu costuri reduse sau poate chiar gratis, din gura-n gura. Specialistii in marketing poate ne vor spune ca o promovare buna este nepretuita si ca este greu de cuantificat.
Totusi, mai sunt si cei care abordeaza problema cumva „mai pe la mijloc”. Adica accepta ideea ca promovarea este totusi necesara pentru supravietuirea pe piata extrem de competitiva din ziua de azi, dar ca este contraproductiv sa cheltuiesti sume mari doar pentru a-ti vedea produsul la televizor pentru mai putin de un minut. Pentru acestia, solutia materialelor promotionale fizice, distribuite „in mana”, precum flyere si pliante. Acestea reprezinta o solutie de marketing mult mai putin costisitoare dar care poate acoperi un numar mare de persoane daca distribuirea se face in locuri bine alese.
Flyere, pret in functie de dimensiuni si tiraj
In functie de dimensiuni si cantitate, flyerele au un pret ce variaza suficient pentru a satisface nevoile si bugetele companiilor si intreprinzatorilor mici si mari deopotriva. Un banal patrat cu latura de 10 centimetri, ideal pentru o transmitere succinta a mesajului, este comercializat la un pret de aproximativ 3 bani per bucata, evident cu conditia realizarii unei comenzi in numar mare, de ordinul miilor de exemplare.
Pentru cel mai raspandit format, cel de o treime de coala A4, care poate transmite mai mult decat un mesaj succint, pretul flyerului variaza de la aproximativ 16 bani per exemplar, pentru comenzi in numar mai redus, pana la aproximativ 3 bani daca se comanda in tiraj ridicat, de ordinul zecilor de mii.
Evident, aceste cifre nu vor acoperi un public atat de larg cum ar acoperi o campanie publicitara executata la radio, la televiziune sau chiar pe internet pe retelele de socializare, insa spre deosebire de acestea, care au costuri ridicate, aceste flyere cu pret scazut, ofera o promovare mai accesibila mai ales pentru afacerile mici care vor sa atraga publicul local.
Unii producatori ofera, pe langa serviciile de tiparire a fluturasilor sau pliantelor, si servicii de distributie a acestora, ceea ce evident va ridica putin pretul. Astfel, daca se include in pret si distribuirea, pe langa tiparire, pretul unui flyer in format o treime A4 poate ajunge la 20 de bani per bucata iar pentru formatul mai mare, A5, se poate ajunge la pretul de 25 de bani per exemplar. Oricum ar fi, aceste costuri sunt mult mai accesibile decat alte metode de promovare si reprezinta o solutie de mijloc intre a renunta la promovarea afacerii complet si a bloca sume mari pentru marketing. De aceea, cand vorbim despre flyere ieftine, pretul acestora este un subiect delicat!
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.