Frati crestini in ajutorarea celor afectati de cutremur

In ziua de 30 mai, credinciosii Parohiei Sfantul Spiridon, din Reggio Emilia, au cercetat pe fratii lor aflati in dificultate, din zona sinistrata - Mirandola, Finale Emilia, San Possidonio, Cavezzo, localitatile cele mai afectate de cutremur, din provincia de Modena .

Aici suferinta este cumplita, frati de-ai nostri moldoveni si romani au simtit "boldul mortii"si continua sa traiasca cu teama fiecare zi.

In zona, conform statisticilor, locuiau legal, inainte de cutremure, peste 1000 de romani si de moldoveni, lucratori in industrie si in agricultura. Autoritatile locale ne-au confirmat ca, in primele ore dupa marele cutremur din ziua de luni 29 mai, foarte multi au plecat deja la rude si la cunostinte.

Nu se poate cunoaste inca numarul celor care au ramas, dar in taberele de primire se incearca o evidentiere a lor. Existenta a peste 15 locuri de primire a sinistratilor, dar si teama oamenilor de a intra in propriile case i-au determinat sa isi monteze fiecare cortul in curtea casei sau in parcul de langa casa, ori sa caute un loc in corturile amenajate de Protectia Civila Italiana si autoritatile locale.

Foarte bine organizat totul, servirea mesei se face in toate centrele de primire a sinistratilor, unde, in fiecare dintre ele, peste 500 de persoane sunt hranite zilnic. Voluntarii, bine instruiti, raspund cu multa pricepere necesitatilor oamenilor si exemplul lor poate ar trebui urmat si de noi. Sunt mii de voluntari veniti din toata Italia. Compania Atlassib, prin Doamna Director pentru Italia, a pus la dispozitia sinistratilor autocare pentru repatriere. Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei urmareste cu atentie situatia din teren, pentru a sti cum sa sprijineasca mai eficient pe cei aflati la necaz.

Noi, cei din Reggio Emilia, vom petrece ziua de 31 mai alaturi de fratii care au ramas pe strazi. Vom continua sirul relatarilor noastre.

Sursa: episcopia-italiei.it
 

.
Pe aceeaşi temă

01 Iunie 2012

Vizualizari: 512

Voteaza:

Frati crestini in ajutorarea celor afectati de cutremur 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE