Grade profesionale in preotie

Doua sute de slujitori ai sfintelor altare din Mitropolia Munteniei si Dobrogei au inceput, ieri, 30 iunie 2014, cursurile pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie. In deschidere, clericii au participat la Sfanta Liturghie si slujba de Te Deum, oficiate in Catedrala mitropolitana „Sfantul Spiridon” - Nou, paraclis patriarhal, de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Cunoastem din experienta vietii noastre de zi cu zi ca pastoratia in 2014 este foarte diferita de pastoratia de acum cativa ani doar.

Aceasta schimbare permanenta a societatii, nu intotdeauna in bine, ne obliga sa ne innoim cunostintele pentru a putea raspunde cu demnitate preoteasca, sa putem raspunde cu constiinta ca avem aceasta capacitate de a ne duce la bun sfarsit activitatea incredintata de Hristos prin actul hirotoniei noastre si de catre chiriarhul nostru prin actul numirii la parohia sau manastirea unde ne desfasuram activitatea”, a spus Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Cursurile se tin la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

„Pe langa temele care vor fi dezbatute la cursuri si seminarii este inclus si un program liturgic care se desfasoara dimineata si seara. In acest cadru preotii vor rememora cunostintele de practica liturgica, vor elabora cateheze si predici pe care le vor sustine in fata colegilor”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Cursurile se vor incheia la jumatatea lunii, atunci cand vor fi sustinute si examenele.

Sursa: basilica.ro

.

01 Iulie 2014

Vizualizari: 221

Voteaza:

Grade profesionale in preotie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE