Grup de tineri ortodocsi palestinieni in vizita la Patriarhie

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit duminica aceasta, la Resedinta patriarhala, un grup de tineri ortodocsi palestinieni, aflati in vizita in Romania. Insotiti de Arhim. Galaction, Epitrop al Patriarhiei Ierusalimului la Ramallah, acestia vor participa, zilele viitoare, la Reuniunea Tinerilor Ortodocsi de la Baia Mare. In cursul diminetii, tinerii au participat la Sfanta Liturghie de la Catedrala patriarhala. Intaistatatorul Bisericii noastre i-a binecuvantat si le-a oferit tuturor daruri, vorbindu-le totodata despre legaturile dintre Patriarhia Romana si Patriarhia Ierusalimului.„Ne bucuram foarte mult ca avem si crestini ortodocsi arabi care vor participa la Reuniunea Nationala a Tineretului de la Baia Mare si este foarte bine sa avem cat mai multe intruniri ale tinerilor ortodocsi, nu doar ale ierarhilor, pentru ca tinerii sunt prezentul si viitorul Bisericii. Astazi, majoritatea tinerilor pun intrebarea cum sa-si faca o casa, o cariera, sa aiba un castig material mai mare, iar tinerii credinciosi totusi cauta mai intai Imparatia lui Dumnezeu si celelalte se adauga ca o binecuvantare. Si noi va dorim o sedere binecuvantata in Romania si sa va bucurati de rugaciune, dar si de convorbirile cu ceilalti tineri si sa va intoarceti cu sanatate si bucurie acasa si sa transmiteti Preafericitului Parinte Patriarh Teofil toata pretuirea noastra frateasca si il asteptam in luna octombrie sa vina in vizita in Romania la sarbatoarea mare a Catedralei Patriarhale in data de 27 octombrie“, a spus Preafericirea Sa.

Grupul a mai vizitat in cursul dupa-amiezii mai multe locasuri de cult reprezentative ale Capitalei, dar si santierul Catedralei Mantuirii Neamului. Tinerii se afla pentru prima data in Romania si sunt insotiti de Parintele arhimandrit Galaction Auad, Epitrop al Patriarhiei Ierusalimului la Ramallah.

“Este prima data cand participam la o Adunare a Tineretului Ortodox. Ne bucuram de invitatia care ni s-a facut din cadrul Patriarhiei Romane si pe viitor speram sa se reinnoiasca invitatia si sa mai participam. Grupul este format din tineri care apartin de Patriarhia Ierusalimului. Sunt tineri atat din Iordania cat si din Palestina, deoarece stim ca Patriarhia Ierusalimului are in jurisdictie si Iordania, Israel si Palestina, iar in grup sunt 15 persoane”.

Reuniunea Tinerilor Ortodocsi de la Baia Mare se va desfasura in perioada 3-6 septembrie. Evenimentul, aflat la a doua editie, este organizat de Episcopia Maramuresului si Satmarului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului si al Primariei Baia Mare. Pentru prima data, la intalnire vor participa si tineri din Grecia, Ucraina si Moldova.

Sursa: basilica.ro

.

01 Septembrie 2014

Vizualizari: 159

Voteaza:

Grup de tineri ortodocsi palestinieni in vizita la Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE