Grupul psaltic Nectarie Protopsaltul: concert de muzica bizantina la Brasov

Grupul psaltic Nectarie Protopsaltul va sutine, vineri, 30 noiembrie 2012, incepand cu ora 18:00, la Casa Armatei din Brasov, un concert de muzica religioasa bizantina. Momentul muzical precede conferinta cu titlul "Sfantul Ierarh Andrei Saguna, Mitropolitul Transilvaniei - un an de la canonizare", sustinuta de Pr. Protopop Danut-Gheorghe Benga si Pr. Prof. Dr. Vasile Oltean.

Evenimentul este organizat de Asociata Pro Vita Christiana Sfanta Ecaterina din Brasov. Intrarea este libera.

Grupul Nectarie Protopsaltul este preocupat de identificarea partiturilor valoroase si de redarea lor intr-o forma cat mai apropiata de cea originala, tinand seama, in egala masura, de cercetarile muzicologice si liturgice si de traditia orala vie. De asemenea, este interesat de raspandirea acestor cunostinte in randul cantaretilor, incepatori sau avansati, prin activitatile legate de pregatirea concertelor si a inregistrarilor si prin cursurile organizate de catre conducatorul grupului, Sabin Preda. Acestora li se alatura initierea si editarea colectiei “Antologie de cantari psaltice”, in care au aparut, pana la aceasta data, trei volume.

Deschiderea catre publicul larg s-a realizat prin sustinerea de concerte de muzica bizantina integrate in evenimente patronate de institutii de cultura (Institutul Cultural Roman, Muzeul Taranului Roman, Muzeul National Cotroceni, Festivalul Archaeus, Institutul Ecumenic de Muzica Sacra etc.) si prin inregistrarea si editarea de discuri, 8 albume fiind lansate pana in prezent.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Grupul Nectarie Protopsaltul: concert de muzica bizantina la Brasov

 

26 Noiembrie 2012

Vizualizari: 1019

Voteaza:

Grupul psaltic Nectarie Protopsaltul: concert de muzica bizantina la Brasov 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Mihai ArdeleanuPostat la 2012-12-04 22:22

    A fost un concert minunat, niste voci care iti ofereau o traire deosebita.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE