Hram la manastirea Cosustea Crivelnic

Pe 15 mai, cand Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Cuvios Pahomie cel Mare, Manastirea Cosustea - Crivelnic isi va serba hramul.

Sfanta Liturghie va fi savarsita de catre Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, pe un podium special amenajat langa corpul de chilii aflat in constructie.Tot pe 15 mai se implinesc trei ani de cand Pr. Staret Calinic Draghici, exarhul manastirilor din Eparhia Severinului si Strehaiei, a fost ridicat la rangul de protosinghel, prin gramata episcopala cu nr. 17 din 15 mai 2011.

Parintele Calinic Draghici a fost numit staret pe 6 august 2009, avand ascultarea de a organiza viata de obste si de a avea in grija reconstructia sfantului locas monahal.

Vechea manastire Cosustea - Crivelnic si-a inceput activitatea in timpul Sfantului Nicodim de la Tismana, care a stat o perioada in zona Ilovatului. Prima atestare documentara dateaza din anul 1493. A functionat pana in secolul al XVIII-lea, cand apare consemnata in Catagrafiile Manastirilor Oltene in randul „capelelor” cu denumirea de ,,Sfanta Manastire Crivelnicul”.

In temeiul prevederilor statutare, Consiliul Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei, in sedinta de lucru din data de 22 aprilie 2005, a dezbatut si aprobat reinfiintarea Manastirii Cosustea Crivelnic, iar Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, in sedinta din data de 5 iulie 2005, a aprobat reinfiintarea acestei manastiri cu hramul ,,Cuviosul Pahomie cel Mare” (15 mai), ca manastire de calugari, in cadrul Protoieriei Baia de Arama.

Prin redeschiderea acestei vetre monahale, in aceste locuri pitoresti pe unde a trecut Sfantul Nicodim de la Tismana, se va construi un centru de spiritualitate si de intarire a activitatii misionare.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

15 Mai 2014

Vizualizari: 137

Voteaza:

Hram la manastirea Cosustea Crivelnic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE