Hram la Tohanul Nou, judetul Brasov

Comunitatea parohială din Tohanul Nou, județul Brașov, a sărbătorit hramul Bisericii „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” în mod deosebit în acest an prin Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, parohul Ștefan Spîrchez și alți slujitori ai sfintelor altare.

Credincioșii au umplut biserica parohială și mulți dintre ei au primit împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Împlinirea făgăduinței
În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului și despre ocrotirea pe care o aduce Sfânta Fecioară celor ce o cinstesc.

„În rugăciunea lor, Sfinții Părinți Ioachim și Ana au făgăduit că dacă Dumnezeu le va ridica ocara, darul făcut de El va fi înapoiat Lui. Și noi facem multe promisiuni, dar nu le îndeplinim de cele mai multe ori. Ei însă au împlinit această făgăduință și imaginați-vă că în această situație și ne întrebăm dacă am fi fost atât de devotați lui Dumnezeu încât copilul venit pentru împlinirea rugăciunilor lor, cu atâta dragoste investită, să fie dus în casa lui Dumnezeu. Ei au luat prunca și au dus-o la templu unde exista un ansamblu spiritual, cu Sfânta și Sfânta Sfintelor în centru și compartimente unde stăteau fecioarele, văduvele și slujitorii templului. În locul unde stăteau fecioarele a fost adusă și prunca. Împlinirea acestui angajament a fost de fapt o lucrare rânduită pentru întreaga omenire și de aceea sărbătoarea aceasta este pentru noi una dintre cinstirile pe care le aducem Maicii Preacurate”, a spus ierarhul.

La final părintele Ștefan Spîrchez i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste comunitatea din Tohanul Nou dar și pentru încrederea acordată în urmă cu doi ani de a păstori credincioșii din această parohie. De asemenea, părintele paroh a amintit lucrările efectuate până în prezent la acoperișul locașului de cult și demersurile făcute pentru a restaura pictura bisericii zidite în secolul al XVIII-lea.

Ca semn de mulțumire părintele paroh i-a oferit ierarhului o icoană a Maicii Domnului.

Credincioșii au avut posibilitatea să se închine capului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

SURSA: mitropolia-ardealului.ro
 

22 Noiembrie 2017

Vizualizari: 308

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia tohanul nou

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE