Hramul bisericii Asezamantului Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabi

Noua biserica a Asezamantului Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabi si-a sarbatorit hramul. Prin generositatea dlui Dumitru Minciu, donatorul proprietatii, prin rugaciunile si ajutorul financiar de inceput al arhim.

mitrofor Vasile Vasilachi, prin ajutorul substantial al noilor donatori si efortului parintilor calugari precum si a comitetului pentru constructia bisericii s-a incheiat ridicarea noului lacas de cult al manastirii. Sfintita acum un an, in iunie 2011, biserica atrage numerosi credinciosi din regiune si implineste o etapa in completarea si implinirea acestui proiect mult dorit de catre credinciosii romani de acolo.

Sarbatoarea Inaltarii, unul dintre cele doua hramuri ale bisericii, vine sa dea sens, semnificatie si incarcatura duhovniceasca intregului asezamant. Sarbatoarea hramului a inceput sambata seara cu slujba Verceniei mari cu Litie la care alaturi de PS Ioan Casian de Vicina, episcop – vicar, au participat Protos. Vincentiu Temirov si ierom. Paisie Buhnila, calugari ai manastirii, ierom. Mina, slujitor la Asezamantul Acoperamantul Maicii Domnului, Ellenville, NY, si Pr. Marius Dumitrescu, preot paroh al parohiei Sf. Nicolae, NY. A doua zi la Sf. Liturghie s-a adaugat, din partea Arhiepiscopiei grecesti, Pr. Anthony Falsarella de la Academia Sf. Vasile cel Mare, Garrison, NY. In cuvantul adresat credinciosilor PS Ioan Casian a subliniat importanta perioadei pascale cu ciclurile evanghelice specifice precum si semnificatia sarbatorii Inaltarii care incununeaza o etapa in acest sens dar si deschide una noua pentru intampinarea Pogorarii Duhului Sfant. De asemenea s-a subliniat importanta Sinodului I Ecumenic si a deciziilor sale ca reflectare fidela a invataturii Sfintelor Scripturi si eveniment marcant al istoriei Bisericii crestine.

Hramul s-a incheiat cu agapa frateasca pregatita cu multa grija de un grup de credinciosi apropiati manastirii. Asezamantul Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabi are in proiect in viitorul imediat extinderea actualului spatiu al casei prin constructia a cateva chilii si camere de primire noi si printr-o trapeza / sala de festivitati de aprox. 200 de locuri.

Sursa: romarch.org

 

.
Pe aceeaşi temă

05 Iunie 2012

Vizualizari: 278

Voteaza:

Hramul bisericii Asezamantului Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabi 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul dimitrie cel nou

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE