Hramul Bisericii Domnesti din Capitala

Biserica Domnească „Sfântul Anton” - Curtea Veche, Paraclis Patriarhal, din București își va sărbători vineri, 17 ianuarie 2020, ocrotitorul spiritual, Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.

Cu acest prilej, joi, 16 ianuarie, în ajunul sărbătorii, de la ora 16:00 va avea loc procesiunea cu icoana și racla Sfântului Antonie cel Mare, iar în continuare va fi săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia.

În ziua de sărbătorire a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, începând de la ora 7:30 se vor oficia Acatistul Sfântului Antonie cel Mare și slujba Utreniei, iar de la ora 9:30 va fi săvârșită Sfânta Liturghie.

La această biserică bucureșteană, credincioșii au posibilitatea să se închine la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, care se află în locașul de cult de la jumătatea secolului al 19-lea.

Din anul 2017, la Biserica Domnească „Sfântul Anton” - Curtea Veche se păstrează într-o raclă de argint un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Antonie cel Mare. Sfintele moaște au fost aduse aici cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de la biserica abației Saint-Antoine-l’Abbaye, din localitatea L’Abbaye de Saint-Antoine, de lângă orașul francez Grenoble.

Sursa: ziarullumina.ro

Pe aceeaşi temă

16 Ianuarie 2020

Vizualizari: 817

Voteaza:

Hramul Bisericii Domnesti din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE