Hramul capelei spitalului Munposan '94

Biserica Ortodoxă cinsteşte în fiecare an, la 01 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoarea datează din timpul domniei împăratului Leon cel Înțelept (886-911).Slujire arhierească la capela spitalului MUNPOSAN '94

Maica Domnului a fost cinstită joi, 01 octombrie 2015, în mod deosebit de cadrele medicale, angajații și pacienții Spitalului privat MUNPOSAN '94 din Capitală. Cu prilejul hramului Capelei instituției medicale, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe o scenă special amenajată în curtea spitalului.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Iulian Scoipan, Şef serviciu personal în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc, părintele pr. Marius Ciprian Dinu, coordonator al preoţilor de caritate din Arhiepiscopia Bucureştilor şi părintele Răzvan Mare de la capela spitalului MUNPOSAN '94.

În cadrul Sfintei Liturghii a tânărul teolog Eugen Bucur, inspector în cadrul Sectorului Social Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a fost hirotonit întru diacon pe seama Aşezământului Justinian Marina al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Personalul medical trebuie să privească mereu la dragostea fără de margini a Mântuitorului Hristos şi a Maicii Sale faţă de neamul omenesc

Preasfinţitul Părinte Timotei, în cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, a arătat că Maica Domnului este cea care ne-a izbăvit din blestem, este bucuria şi nădejdea Bisericii, bucuria slujitorilor pe care îl cinstesc pe Fiul ei, precum şi acoperitoarea tuturor celor care îi cer ajutorul. Totodată, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a explicat celor prezenţi faptul că Maica Domnului este fierbinte rugătoare pentru noi şi rugăciunile ei ajung întotdeauna înaintea tronului Preasfintei Treimi.

„Unele biserici au luat-o pe Maica Domnului, cu cinstitul ei Acoperământ, drept ocrotitoare, aşa cum este şi capela acestui aşezământ medical, pentru că Maica Domnului îi ocroteşte şi pe cei care nu mai au prieteni, care nu mai au ajutor, care nu mai au speranţă sau posibilităţi de vindecare, pe cei care nu mai au posibilităţi materiale şi pe cei care nu mai au nădejde că se vor vindeca. De aceea, medicii, asistenţii, personalul medical trebuie să privească mereu la dragostea fără de margini a Mântuitorului Hristos şi a Maicii Sale faţă de neamul omenesc, faţă de cei aflaţi în suferinţă, în încercări grele ale vieţii. Ne aducem aminte de cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur care ne spune că «Mântuitorul este prezent întotdeauna în săracii de la uşa Bisericii» şi în bolnavii care suferă, în toţi cei care îşi duc crucea cu nădejdea în Mântuitorul Hristos până la sfârşitul veacurilor”, a spus Preasfinţia Sa.

Biserica este centrul acestui spital

Potrivit directorului spitalului, medicul Codruț Munteanu, pentru pacienți principalul sprijin este Biserica: „Nu numai în liniştea cu care pacientul vine la operaţie, dar vreau să vă spun că în recuperarea lui se întâmplă lucruri extraordinare şi el este foarte repede integrat în familie şi în social. De fapt, Biserica este centrul acestui spital şi prin grija Părintelui Patriarh Daniel am avut la fiecare hram, de 4 – 5 ani, câte un episcop delegat. Aceasta înseamnă iubirea şi dragostea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe pentru acest aşezământ. O simţim permanent. Ne obligă treaba aceasta. Respectul este uriaş. Avem şi noi o misiune, nu suntem preoţi, dar dezvoltăm un act medical de calitate împreună cu reprezentanţii Bisericii. De fiecare dată preotul capelei mi-a fost şi duhovnic. De fiecare dată preotul capelei a fost omul cu care m-am sfătuit la greu, dar şi la bine. De fiecare dată căutăm soluţii şi prin el Dumnezeu ni le dă”.

***
Centrul Medical de diagnostic şi tratament MUNPOSAN '94 din Bucureşti, înființat în urmă cu 21 de ani, are profil chirurgical şi este primul spital privat din România. Capela Acoperământul Maicii Domnului a Spitalului Munposan a fost înfiinţată în anul 1996, fiind târnosită 2 ani mai târziu.

Sursa: basilica.ro

.

01 Octombrie 2015

Vizualizari: 175

Voteaza:

Hramul capelei spitalului Munposan '94 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE