Hramul Manastirii Lainici

Biserica Ortodoxa Romana se va afla sambata, 6 august 2011, in ziua praznicului Schimbarii la fata a Domnului, zi in care Manastirea Lainici din Judetul Gorj isi va sarbatori hramul. Sfanta Liturghie va fi oficiata de un sobor de ierarhi, inconjurati de numerosi preoti si diaconi. La invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, va participa sambata la slujba de hram a Manastirii Lainici.

Manastirea Lainici este asezata in Defileul Jiului si este considerata de sute de ani liantul credinciosilor din Oltenia cu cei din Ardeal, datorita asezarii ei geografice.

La Lainici se afla si Schitul Locurele, situat la aproximativ cinci kilometri de manastire, aici putandu-se ajunge doar pe un drum forestier. Aflat intr-o poiana, la o altitudine de aproape 800 de metri, asezamantul monahal a luat fiinta intre anii 1850 - 1852.

In biserica nou-construita in curtea Manastirii Lainici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului "Grabnic Ascultatoare“, unicat in ţara noastra, adusa de la Muntele Athos. Este pictata pe lemn de santal si acoperita cu o mantie grea de argint aurit.

Sursa: basilica.ro

03 August 2011

Vizualizari: 794

Voteaza:

Hramul Manastirii Lainici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE