Hramul manastirii maramuresene Habra

Manastirea ”Invierea Domnului” din vecinatatea orasului Baia Mare a imbracat in a treia zi de Pasti haina de sarbatoare. Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, alaturi de un numeros sobor de preoti si diaconi, a oficiat aici Sfanta Liturghie. Au participat foarte multi credinciosi.

"Hramul Manastirii Invierea Domnului - Habra il serbam intotdeauna a treia zi de Pasti. Deja s-a creat o traditie la aceasta manastire de maicute unde manunchiul de maici in frunte cu maica stareta Iustiniana au reusit din nimic sa construiasca o frumoasa biserica brancoveneasca, o casa monahala brancoveneasca, un turn clopotnita, iar biserica este pregatita pentru pictura”, a spus PS Parinte Iustin Sigheteanul.

Manastirea Habra cu hramul "Invierea Domnului" se afla pe locul numit din vechime "Habrul" in hotarul comunei Grosi, la 7 km sud de Baia Mare, dincolo de dealurile care marginesc spre miazazi orasul, in peisajul minunat al Tarii Chioarului.

La 3 decembrie 1604, "Manastirea Habra din tinutul Chioar de deasupra Baii Mari" este atestata pentru prima data (impreuna cu Manastirea Peri), intr-o scrisoare a episcopului Serghie al Maramuresului, ambele aflandu-se sub autoritatea sa. La 1614 Manastirea Habra nu mai exista. Pe 16 februarie 1999, Patriarhia Romana aproba reinfiintarea asezamantului monahal.

Sursa: basilica.ro

08 Mai 2013

Vizualizari: 594

Voteaza:

Hramul manastirii maramuresene Habra 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE