Hramul manastirii romanesti din Middletown, New York

Duminică, 24 mai, mănăstirea românească „Sfântul Dimitrie cel Nou“ din Middletown, New York (SUA), şi-a sărbătorit cel de-al doilea hram: „Înălţarea Domnului“.

Sărbătoarea a început sâmbătă seara, cu săvârşirea Vecerniei unite cu Litia, şi a continuat a doua zi când Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul ortodox român al celor două Americi, a săvârşit Utrenia şi Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi, format din protos. Vincenţiu Temirov, pr. Marius Dumitrescu, pr. Ionuţ Voicu şi pr. Andrei Chiriac. Răspunsurile la strană au fost date de studenţii Arhiepiscopiei de la Institutul Teologic „Sfântul Vladimir“ din New York.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae a subliniat importanţa deciziilor luate de cei 318 Părinţi de la Sinodul I Ecumenic din anul 325, pentru stabilirea învăţăturii ortodoxe despre dumnezeirea Fiului. Munca Sfinţilor Părinţi a fost sintetizată în primele şapte articole din Simbolul de credinţă niceean, prin care creştin-ortodocşii îşi mărturisesc credinţa. Având exemplu eforturile Sfinţilor Părinţi de a apăra Ortodoxia, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să păstreze şi să transmită mai departe copiilor credinţa străbună şi valorile creştine cu care aceştia au crescut. După Sfânta Liturghie, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii şi donatorii sfântului locaş care s-au mutat la Domnul, iar credincioşii prezenţi au participat la o agapă frăţească organizată de obştea mănăstirii. Mai multe informaţii despre mănăstirea românească „Sfântul Dimitrie cel Nou“ din Middletown, New York, puteţi afla accesând pagina web www.sf.dumitru.org. (Alexandru Popovici)

Sursa: ziarullumina.ro
 

.

27 Mai 2015

Vizualizari: 132

Voteaza:

Hramul manastirii romanesti din Middletown, New York 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE