Hramul parohiei ortodoxe Baciu II

Parohia Ortodoxă Baciu II și-a sărbătorit duminică, 26 octombrie 2014, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Totodată parohia a aniversat 4 ani de la înființare.

Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Părintele Arhimandrit Teofil Roman, Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La acest eveniment a participat și conducerea primăriei Baciu, precum și personalități din mediul academic, a precizat părintele paroh Ionuț Pripon.

În cuvântul de Învățătură, Părintele Arhimandrit Teofil Roman le-a vorbit credincioșilor despre evanghelia demonizatului din ținutul Gherghesenilor, despre posibilitatea nefericită de a intra omul sub stăpânirea celui rău dacă nu se îndreaptă spre Viața cea adevărată care este Domnul nostru Iisus Hristos. De asemenea a făcut referire și la Sfântul Mare Mucenic Dimitrie care a fost un exemplu de viață îndreptată spre Dumnezeu.

În cuvântul de final părintele paroh Ionuț Pripon a vorbit despre proiectele începute de curând în parohie: școala parohială cu copiii în fiecare sâmbătă după-masă și a distribuit primul număr al revistei „Cuvânt creștin”, o foaie parohială care va fi tipărită lunar pentru credincioșii din parohie și care conține teme duhovnicești și alte subiecte din viața parohiei.

De asemenea le-a mulțumit celor care se implică în realizarea acestor proiecte, celor care au contribuit la organizarea hramului și tuturor pentru dăruire și dărnicie.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

27 Octombrie 2014

Vizualizari: 102

Voteaza:

Hramul parohiei ortodoxe Baciu II 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia Baciu II

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE