Hramul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj

Seminarul Teologic Ortodox din municipiu ii va cinsti in mod deosebit pe patronii lor spirituali, "Sfintii Trei Ierarhi". Cu ocazia sarbatoririi hramului in data de 30 ianuarie, institutia de invatamant teologic va organiza saptamana viitoare o serie de evenimente. Manifestarile vor debuta luni, 28 ianuarie, de la ora 18, in sala "Nicolae Ivan", unde va avea loc vernisajul expozitiei de icoane pe sticla intitulata "Flori duhovnicesti - Sfintii Trei Ierarhi".

Vor expune lucrari, elevii de la cercul de pictura al Seminarului Teologic Ortodox, coordonati de domnul profesor Cristian Hideg. Tot in cadrul acestui eveniment, elevii seminaristi vor sustine si un recital de cantece traditionale. Elevii Seminarului vor fi dirijati de parintele diacon Daniel Mocanu. Manifestarile se vor incheia cu o sesiune de comunicari despre viata si teologia "Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Sf. Ioan Gura de Aur". In ziua hramului, elevii seminaristi impreuna cu profesorii unitatii de invatamant vor participa in Catedrala mitropolitana la Sfanta Liturghie ce va fi oficiata de IPS Parinte Andrei. In cadrul slujbei corul Facultatii de Teologie Ortodoxa dirijat de pr. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu si al Seminarului Teologic dirijat de pr. Prof. dr. Petru Stanciu vor da raspunsurile la Sfanta Liturghie.

Potrivit directorului Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican Manci in aceasta institutie invata in prezent aproximativ 300 de elevi. La nivel liceal sunt 3 clase: una de pastorala, alta de filologie- engleza intensiv si ultima de filologie-romana. Anul trecut a fost infiintat si ciclul primar, fiind organizate 2 clase I si 2 clase pregatitoare. Pr. Liviu Vidican a precizat ca incepand de anul scolar viitor in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj va functiona si ciclul gimnazial, urmand sa fie infiintate si 2 clase a V-a.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

24 Ianuarie 2013

Vizualizari: 246

Voteaza:

Hramul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE