Hristos este Domnul Vietii

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a abordat în mesajul de Paşti transmis de Înaltpreasfinția Sa, problema violenței în lumea contemporană.

În cadrul conferinței de presă de luni, 6 aprilie 2015, care a avut loc la Centrul Eparhial, ierarhul le-a transmis credincioșilor, prin intermediul jurnaliștilor, faptul că nimeni nu poate fi indiferent la violenţă şi terorism, amintind de atentatele din ultima perioadă. Pornind de la această constatare, Părintele Mitropolit a transmis că Iisus Hristos este Domnul vieţii, nu al morţii: „Nu putem fi indiferenți la violență, la terorism, la războaie, la prigonirea creștinilor și în general la hăituirea oamenilor pentru convingerile lor.

Observăm cu multă durere că și în Siria și în Irak și în Egipt, mulțime de creștini sunt prigoniți pentru credința lor. Mai mult decât atât, sunt uciși. În Africa au fost uciși peste 30 de studenți numai pentru faptul că sunt creștini. La aceste lucruri nu te-ai aștepta în vremurile acestea post-moderne”.

Referitor la actele de terorism care au avut loc frecvent în ultimul timp, Înaltpreasfințitul Andrei a subliniat faptul că cei care îl slujesc pe Dumnezeu militează pentru viaţă, nu pentru moarte: „Domnul Hristos este Domnul Vieții și nu domnul morții. Noi milităm pentru viață și nu pentru moarte. Toată slujba de Înviere pe care o amintesc în Pastorala de anul acesta militează pentru viață. A Înviat Hristos și nici un mort nu mai este în morminte. A înviat Hristos și viața stăpânește”.

Pastorala din acest an a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei se intitulează „Înviat-a Hristos și viața stăpânește”. Aceasta va fi citită în toate parohiile din Arhiepiscopia Clujului în prima zi de Paști.

Autor: Alexandra Andereș
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Aprilie 2015

Vizualizari: 153

Voteaza:

Hristos este Domnul Vietii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE