Icoana facatoare de minuni, cinstita de ardeleni

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si cu aprobarea Arhiepiscopiei Iasilor, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu din judetul Iasi, a fost adusa spre inchinare la Parohiile Victoria si Sadinca.

Dorinta enoriasilor de la Parohia “Sfanta Cuvioasa Parascheva” din orasul Victoria, judetul Brasov, de a primi la biserica parohiala vizita delegatiei de la Manastirea Hadambu, impreuna cu icoana facatoare de minuni, s-a nascut in urma unui pelerinaj in capitala Moldovei. Insotiti de preotul paroh, parintele Mihail Fogoros, pelerinii din Victoria au avut posibilitatea sa poposeasca la manastirea de langa Iasi pentru a se inchina icoanei. Inca de atunci, pelerinii si-au pus in gand sa aduca icoana spre inchinare tuturor credinciosilor din Victoria si din imprejurimi. “Maica Domnului ne-a ascultat rugiunile si a facut aceasta minune, ca icoana sa de la Hadambu sa fie adusa doua zile in parohia noastra”, ne-a spus parintele Fogoros.

In cele doua zile, slujbele religioase si rugaciunile nu au contenit. Intreaga noapte, credinciosii impreuna cu preotul paroh au citit acatiste si paraclisele Maicii Domnului, iar pelerinii au format un rand pentru a se inchinat la icoana expusa in curtea bisericii.

Mama bisericilor din Victoria

Adusa in perioada in care Victoria a gazduit Festivalul International de Toaca, o manifestare unica in lume pusa sub genericul “Cantecul care zideste”, icoana Maicii Domnului de la Hadambu a fost cinstita si de preoti si credinciosi de mai departe, veniti sa participe la concursul amintit.

Marti, 10 iulie, Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a poposit la Victoria pentru a binecuvanta participantii la festival. Ierarhul a vizitat apoi, biserica ocrotita de Sfanta Parascheva din Victoria, s-a inchinat la icoana facatoare de minuni si a binecuvantat credinciosii adunati in curtea lacasului de cult. In aceasi zi, icoana a fost dusa spre inchinare la Parohia Sadinca, dupa care, delegatia de la Hadambu, a plecat spre Iasi.

Biserica “Sfanta Cuvioasa Parascheva” din Victoria este ultima biserica din Arhiepiscopia Sibiului, construita si sfintita inainte de Revolutia din 1989, dupa cum ne-a spus parintele paroh Mihail Fogoros. Asa cum le place enoriasilor sa spuna, biserica este mama tuturor lacasurilor de cult din orasul Victoria. Amanajata intr-un imobil de la marginea orasului brasovean, biserica a fost recent reinfrumusetata, iar credinciosii cu aptitudini muzicale au format un cor parohial.

Sursa: mitropoliaardealului.ro

Pe aceeaşi temă

11 Iulie 2012

Vizualizari: 701

Voteaza:

Icoana facatoare de minuni, cinstita de ardeleni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE