Ierarhii ardeleni ingrijorati de fenomenul sinuciderii tinerilor si de cel al homosexualitatii

 

Comunicat de presa

 

Sinodul Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, reunit in sedinta de lucru la 7 iunie 2007, in Manastirea Nicula, sub presedintia Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu a luat in discutie:


1. Propunerea Episcopiei Oradiei, Bihorului si Salajului de infiintare a Episcopiei Salajului.

 

2. Protopopii vor fi indrumati sa sprijine, prin abonamente parohiale si personale, aparitia revistei TABOR.

 

3.

Preotii din cadrul Mitropoliei vor fi indrumati sa-si organizeze un program special de asistenta morala fata de copiii ai caror parinti au plecat la munca in strainatate, lasandu-i pe alte maini.

 

4. Exprimandu-si ingrijoareara fata de cresterea, in ultima vreme, a numarului de sinucideri in randul tinerilor, Sinodul mitropolitan recomanda factorilor educationali - familii, preoti si profesori de religie - sa dezvolte programe speciale pentru prevenirea acestor drame.

 

5. Preotii din Mitropolie sunt indrumati ca, la Vecernia de sambata, 9 iunie 2007 sa intercaleze, dupa prochimen, rugaciunea:

 

"Stapane Doamne, Cel Ce ai facut pe om dupa chipul si asemanarea Ta si i-ai dat putinta de a dobandi viata de veci; dupa aceea cazand prin pacat, nu l-ai trecut cu vederea, ci ai randuit mantuire lumii prin intruparea Hristosului Tau; Insuti, Stapane, izbaveste prin rugaciunile Sfintei Tale Biserici, pe cei cazuti in pacatul impotriva firii; deschide-le ochii gandului ca sa straluceasca in ei lumina Evangheliei Tale, insoteste viata lor cu inger de lumina si izbaveste-i de toata bantuiala potrivnicului, de intampinarea celui viclean, de demonul cel de amiazazi si de relelele naluciri. Ca Tu esti Dumnezeul milei si al indurarilor si Tie slava-Ti inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii, vecilor, Amin".

 

Sursa: arhiepiscopia-ort-cluj.org

 

.

07 Iunie 2007

Vizualizari: 1849

Voteaza:

Ierarhii ardeleni ingrijorati de fenomenul sinuciderii tinerilor si de cel al homosexualitatii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE