Implicare tinerilor in viata parohiei Pesac

Urmand porunca Mantuitorului Iisus Hristos care le-a spus Sfintilor Apostoli ,,…Peste cei bolnavi mainile veti pune si bine le va fi" ( Mc.16,18 ), Duminica 25 noiembrie de la ora 16,00 in Biserica parohiala cu hramul „Inaltarea Domnului” din Parohia Ortodoxa Romana Pesac, Protopopiatul Sannicolau Mare s-a savarsit Sf.

Taina a Maslului de obste. Aceasta lucrare sfintitoare si tamaduitoare s-a savarsit in Postul Nasterii Domnului ca o implinire a chemarii Sfantului Sinod al B.O.R. adresata clerului si credinciosilor in cuvantul pastoral din anul acesta ca an omagial al Sf. Taine a Maslului si al ingrijirii bolnavilor.

Slujba Sfantului Malu a fost oficata de un sobor de opt preoti si un diacon, avandu-l in frunte pe P.On.protopop Gheorghe Sutac de la Sannicolau Mare. Din sobor au mai facut parte si doi preacuviosi parinti de la Sf. Manastire Hodos Bodrog, preoti din parohiilevecine si preotul paroh Mihai Petru Vucu.

Raspunsurile la strana au fost date de un grup de studenti teologi de la Facultatea de Teologie Ilarion V.Felea din Arad, care au sustinut in biserica si un scurt program de colinde. La Sf.Maslu au participat un numar mare de credinciosi din Pesac, dar si din parohiile vecine, biserica fiind plina dovedindu-se chiar neancapatoare. De remarcat a fost prezenta cadrelor didactice si a copiilor de la scoala din Pesac, prezenti in numar mare la biserica. Au fost adusi la Sf. Maslu bolnavi si infirmi din parohie, care au participat la aceasta lucrare sfintitoare si tamaduitoare savarsita pentru alinarea si vindecarea lor trupeasca si sufleteasca, le-au fost citite rugaciuni si au fost unsi cu undelemn sfintit toti cei prezenti. Slujba s-a desfasurat intr-o atmosfera deosebita de rugaciune si smerenie.

In cuvantul de invatatura tinut la sfarsit de P.On.Parinte protopop Gheorghe Sutac, acesta i-a indemnat pe credinciosi sa impleteasca postul cu rugaciunea si cu faptele bune aplecandu-se asupra celor in nevoi si suferinta dupa exemplul Mantuitorului Iisus Hristos care Insusi a slujit pe cei in dureri si neputinte, tamaduindu-i de toate bolile si suferintele si chiar identificandu-se cu acestia. In incheiere pr. paroh Mihai Vucu le-a multumit parintilor coslujitori, indeosebi P.On.Pr.protopop Gheorghe Sutac si celor doi parinti monahi de la Manastirea Hodos Bodrog, P.Cuv.ieromonah David si P.Cuv.ierodiacon Gherasim, care au raspuns cu drag chemarii credinciosilor din Pesac. Parintele paroh le-a multumit de asemenea cadrelor didactice si indeosebi Lidiei Onica, directoarea Scolii din Pesac, Adrianei Vucu, invatatoare si Corneliei Marcu, educatoare pentru implicarea deosebita in buna desfasurare a Tainei Sf Maslu, precum si in apropierea copiilor de Biserica. Parintele le-a multumit tuturor credinciosilor pentru raspunsul bun dat la chemarea Sfintei Biserici, aratand ca acum in postul Nasterii Domnului fiecare dintre noi trebuie sa ne incalzim ieslea sufletului cu post, rugaciune si milostenie, pregatind-o ca sa-L primim in ea pe Dumnezeiescul Prunc Hristos, care a venit in lume pentru noi si a noastra mantuire.

Luni 26.11.2012 in cadrul proiectelor ,,Hristos Impartasit copiilor,, si ,,Alege Scoala,, preotul paroh Mihai Petru Vucu insotit de un grup de copii de la Scoala din Pesac a cercetat bolnavii infirmi din parohie si batranii cazuti la pat, citindu-le o rugaciune de sanatate la capatai si ungandu-i cu untdelemn sfintit de la Sf.Maslu. Parintele insotit de copii a fost primit de bolnavi si de familiile acestora cu bucurie si recunostiinta, ca nu au fost uitati nici ei, chiar daca boala i-a tinut la pat neputand veni la biserica. Aceasta lucrare a fost un exemplu de urmat pentru copii, care sunt viitorii credinciosi ai bisericii, pentru ingrijirea bolnavilor si a celor in suferinta.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

28 Noiembrie 2012

Vizualizari: 504

Voteaza:

Implicare tinerilor in viata parohiei Pesac 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE