In 2013, Patriarhatul latin al Ierusalimului va sarbatori Sfintele Pasti in aceeasi zi cu Biserica Ortodoxa

In urmatorii doi ani, toti catolicii de rit oriental si latin apartinand diocezelor din Tara Sfanta vor adopta calendarul iulian (cel dupa care calculeaza data Sfintelor Pasti Biserica Ortodoxa) dupa redactarea decretului definitiv si abrobarea acestuia de catre Sfantul Scaun, informeaza site-ul Patriarhatului latin din Ierualim, "lpj.org".

Episcopii Patriahatului latin din Ierusalim au hotarat sa inceapa celebrarea comuna incepand cu 2013. Urmare a unei directive a Adunarii Episcopilor Ordinariatelor Catolice din Tara Sfanta, aceasta decizie constituie un pas concret in dialogul ecumenic. Ea este dictata totodata de ratiuni practice, numeroase familii din Tara Sfanta, intemeiate in urma casatoriilor mixte dintre catolici si ortodocsi, neputand sarbatori Sfintele Pasti in acelasi timp din cauza neconcordantei dintre calendarul gregorian si cel iulian.

Pentru Sfintele Pasti din anul 2015 si anii urmatori, un decret - redactat de Adunarea Episcopilor Ordinariatelor Catolice din Tara Sfanta - va fi trimis Sfantului Scaun spre aprobare. Trebuie mentionat ca toate Bisericile catolice din Tara Sfanta vor adopta definitiv calendarul iulian pentru celebrarea Sfintelor Pasti, "avand drept consecinta ajustarea calendarului liturgic pentru inceputul Postului si sarbatoarea Cincizecimii.  Aceasta decizie va trebui insusita, respectata si pusa in practica de catre toti catolicii de rit oriental si latin,  cetateni si straini, ce isi au resedinta pe teritoriul diocezelor noastre”, explica directiva.

In 2014, Sfintele Pasti vor fi sarbatorite de catre crestinii ortodocsi si romano-catolici din intreaga lume, in aceeasi zi, 20 aprilie.

 

Cititi si : De ce sarbatorim Pastele la date diferite 

17 Octombrie 2012

Vizualizari: 1587

Voteaza:

In 2013, Patriarhatul latin al Ierusalimului va sarbatori Sfintele Pasti in aceeasi zi cu Biserica Ortodoxa 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE