Inaugurarea Capusului Teologic Nicolae Ivan din Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului va inaugura vineri, 6 decembrie 2013, la sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae, Campusul Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, situat pe strada Episcop Nicolae Ivan din cartierul Marasti, in imediata vecinatate a Consiliului Judetean.

Evenimentul, la care sunt asteptati sa participe reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, oameni din lumea academica, decani ai Facultatilor de Teologie din tara va incepe vineri, 6 decembrie 2013, de la ora 9.00 cu savarsirea slujbei de sfintire a Paraclisului si a Sfintei Liturghii arhieresti de catre un sobor de arhierei, in frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.De la ora 12.00, in noua Aula „Nicolae Ivan” va avea loc un moment festiv, in care vor fi luari de cuvant din partea oficialitatilor, a invitatilor, dar si a celor care au sprijinit finalizarea acestui proiect major al Arhiepiscopiei Clujului. Seara se va incheia printr-un moment de gala sustinut, de la ora 18.00, in Aula Facultatii de catre Grupul „Icoane” al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de prof. univ. dr. Ioan Bocsa si de catre Corul „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Demarate la 23 mai 2011, lucrarile la Campusul Teologic au fost sustinute permanent de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, constructia finalizandu-se in numai 2 ani si jumatate.

Cladirea noului sediu al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca este la ora actuala cea mai moderna din tara, cu sali de curs, o biblioteca, laboratoare de restaurare si pictura, amfiteatre, o Aula moderna cu peste 350 de locuri si birouri. Alaturi de noul sediu al Facultatii de Teologie vor fi construite doua camine pentru studenti, cu o capacitate de 250 de locuri, in prezent fiind incepute lucrarile de constructie la primul camin.

Campsul teologic este ridicat pe un teren, oferit de Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Local, in memoria Episcopului Nicolae Ivan, ctitorului Eparhiei Clujului, dupa Marea Unire si a primei Academii teologice ortodoxe.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei

Pr. Bogdan Ivanov

.

05 Decembrie 2013

Vizualizari: 505

Voteaza:

Inaugurarea Capusului Teologic Nicolae Ivan din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE