Incendiu la Schitul Lebada din Botosani

Un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineata la Schitul "Inaltarea Sfintei Cruci" din municipiul Botosani. Dupa stingerea incendiului, credinciosii din Botosani au venit spre aceasta asezare monahala pentru a ajuta obsea maicilor.

Schitul Lebada al Manastirii Guranda din Botosani a fost vineri, 22 august 2014, greu incercat de un incendiu. Acesta a cuprins cladirea in care se aflau chiliile maicilor. Partea superioara a imobilului a fost distrusa in totalitate.

Pana la refacerea chiliilor, vietuitoarele de la aceasta manastire vor sta in locuinte modulare ce vor fi puse la dispozitie de autoritati. Focul a fost stins imediat dupa interventia pompierilor care au actionat cu cinci autospeciale cu apa si spuma, in incercarea de a impiedica extinderea focului la biserica din complexul monahal. "Din cate banuim noi, incendiul a fost cauzat de imprudenta sau oboseala unei maici, care a uitat in chilie o lumanare aprinsa, dupa ce și-a facut pravila de dimineata. Imediat dupa ce s-a constatat ca acea chilie este in flacari, s-au anuntat pompierii de la Botoșani, care au trimis o mașina mica, de doua tone, care nu a putut face absolut nimic. Pana ce au ajuns mașinile mari, focul s-a extins și nu s-a mai putut salva aproape nimic din materialul de sus. A ramas parterul din zid și s-a salvat din casa doar strictul necesar. Din chiliile de mai sus nu s-a putut recupera nimic. Urmeaza acum sa se construiasca o casa noua, pentru ca viata calugareasca sa se continue. Creștinii din Botoșani deja doresc sa ne ajute sa trecem prin aceste incercari. Unii din ei au ajuns deja acolo, ajutandu-ne fizic la inlaturarea materialului lemnos ars și la curatirea curtii de toate resturile care au ramas dupa incendiu. Speram ca, cu voia lui Dumnezeu, cat de curand, sa putem ridica o casa, mai durabila ca aceasta, care era doar din lemn", a spus arhim. Ioan Harpa, exarh zona Botosani.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

23 August 2014

Vizualizari: 321

Voteaza:

Incendiu la Schitul Lebada din Botosani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE