Innoiri la Biserica Sfantul Gheorghe - Nou

Catapeteasma originală a Bisericii „Sfântul Gheorghe” - Nou din Bucureşti, cea din perioada Sfântului Constantin Brâncoveanu, a revenit în ctitoria voievodului martir, de la Kilometrul zero al Capitalei. Aceasta a fost înlocuită în urmă cu 40 de ani, în perioada regimului comunist.„Este catapeteasma, iconostasul original al bisericii Sfântul Gheorghe Nou. A fost coborât de la locul lui în urmă cu aproape 40 de ani şi între timp a fost montată catapeteasmă care provenea de la o biserică demolată în vremea comunismului. Catapeteasma a fost de folos, dar era de secol XIX şi lucrată într-o oarecare manieră renascentistă. Acum biserica îşi primeşte cu braţele deschise catapeteasma originală brâncovenească cea pe care cu multă dragoste Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu a rânduit să fie pusă în această sfântă ctitorie a sa”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Emil Nedelea Cărămizaru.

Catapeteasma originală a Bisericii „Sfântul Gheorghe” - Nou din Bucureşti este o capodoperă a artei brâncoveneşti. Procesul de restaurare este aproape de final.

Ctitoria Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu din Bucureşti a fost resfinţită în luna august de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Octombrie 2014

Vizualizari: 239

Voteaza:

Innoiri la Biserica Sfantul Gheorghe - Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE