Intalnire interconfesionala romaneasca la Roma

Miercuri, 20 iunie 2012, la sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei a avut loc o intalnire a Preasfintitului Parinte Episcop Siluan cu reprezentantii Bisericii Catolice din Romania si respectiv Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice din Roma.

Din partea Bisericii Catolice Romane a participat Preacucernicul Parinte Isidor Iacovici, preot paroh, iar din partea Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, a participat Preacucernicul Parinte Gabriel Buboi de la Institutul Pontifical Pio Romeno.

La initiativa Preasfintitului Siluan s-a discutat despre diferitele probleme pastorale specifice emigratiei, convenindu-se asupra mai multor subiecte care sa constituie in viitor temeiul unor intalniri in care sa se evoce experienta fiecarei comunitati si solutiile pastorale pe care fiecare dintre acestea le-a identificat. S-a evocat astfel posibilitatea unei prime intalniri pastorale pe tema Familiei, a problemelor pastorale pe care aceasta le pune, in contextul emigratiei, precum si solutiilor adoptate la diferitele cazuri concrete care se intalnesc in teren.

S-a evocat de asemenea posibilitatea unei colaborari pe plan cultural, prin organizarea in comun a unui concert de colinde, in perioada premergatoare Craciunului.

S-a exprimat dorinta de a se continua si intalnirile din Saptamana de Rugaciune pentru unitatea crestinilor, in luna ianuarie din anul 2013, in ziua de 24 ianuarie, ca zi simbol a "unirii" romanilor. Gazda urmatoarei intalniri urmeaza sa fie Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica.

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE SI MASS MEDIA AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMANE A ITALIEI

 

.
Pe aceeaşi temă

22 Iunie 2012

Vizualizari: 643

Voteaza:

Intalnire interconfesionala romaneasca la Roma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE