Intalnirea anuala a preotilor militari din Romania

In perioada 27-31 mai, la Stana de Vale, in Episcopia Oradiei, are loc cea de-a XVI-a Convocare anuala de pregatire a preotilor care isi desfasoara activitatea in cadrul Ministerului Apararii Nationale. S-au prezentat la convocare un numar de 79 de preoti militari apartinand Fortelor Navale, Fortelor Aeriene si Fortelor Terestre din cadrul Ministerului Apararii Nationale.

Intalnirea a inceput cu oficierea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te Deum la Manastirea Stana de Vale. Apoi, lucrarile convocarii s-au desfasurat la Cabana de instructie militara "Soimul”, potrivit TRINITAS TV.

Prezent la deschidere, Preasfintitul Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a transmis mesajul de binecuvantare al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel adresat clerului militar.

”Este o onoare deosebita pentru mine si pentru tot clerul ortodox roman din episcopia oradiei sa fim gazdele convocarii dvs. De acum. De asemenea, as dori sa va transmit cu multa caldura sufleteasca binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, prezenta mea astazi aici fiind nu doar in calitate de episcop al eparhiei Oradiei ci si ca delegat al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la festivitatea  de deschidere a intalnirii sfintiilor voastre din acest an” a grait Preasfintia Sa celor prezenti.

Pe parcursul celor patru zile vor fi prezentate mai multe prelegeri cu teme legate de Sfintii Imparati Constantin si Elena, dar si legate de viata si activitatea Parintelui Dumitru Staniloae. De asemenea, se vor dezbate numeroase probleme intampinate de preotii militari in cadrul activitatii de asistenta religioasa din structurile militare romane, pe baza rapoartelor prezentate de catre preotii responsabili din aceste structuri.

Sunt prevazute vizite ale preotilor militari la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, Manastirea Izbuc, Biserica "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” - Paraclis Episcopal din Beius, Pestera Ursilor, monument al naturii, si altele.

Sursa: basilica.ro

29 Mai 2013

Vizualizari: 353

Voteaza:

Intalnirea anuala a preotilor militari din Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

preoti militari

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE