Intalniri duhovnicesti in perioada Postului Mare in Arhiepiscopia Ramnicului

In cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului s-au initiat o serie de programe si proiecte catehetice care vizeaza apropierea tinerilor de Biserica, redescoperirea valorilor familiei crestine si implicarea acestora in activitatile social filantropice si misionare desfasurate in Eparhia noastra.

In contextul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2011 ca „An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana”, la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, Biroul de Catehizare a Tineretului si A.S.C.O.R. – Filiala Ramnicu Valcea organizeaza, in perioada 15 martie–14 aprilie 2011, intalnirile duhovnicesti „Omul intre Taina Botezului si Imparatia lui Dumnezeu”.

Programul conferintelor duhovnicesti este organizat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care ne-a marturisit: „Avem incredintarea ca prin organizarea acestor intalniri venim in sprijinul fiilor nostri duhovnicesti care isi manifesta in permanenta dorinta de cunoastere a spiritualitatii crestin ortodoxa spre slava Preamilostivului Dumnezeu Cel in Treime marit”.

Intr-o lume caracterizata de o tendinta evidenta de individualizare, de izolare, ce risca sa devina un simplu spatiu al difuzarii si consumului de informatie, dialogul crestin initiat prin intermediul conferintelor duhovnicesti pune pe oameni in comuniune cu Biserica si cu adevarul mantuitor al ei. „Caci cuvantul lui Dumnezeu e viu si lucrator si mai ascutit decat orice sabie cu doua taisuri, si patrunde pana la despartitura sufletului si duhului, dintre incheieturi si maduva, si destoinic este sa judece simtirile si cugetarile inimii” (Evrei 4,12).

Aceste intalniri duhovnicesti au menirea sa sadeasca in sufletele crestinilor sentimentul increderii si al sigurantei ca lucrarea lui Dumnezeu este prezenta in viata lor. Pentru ca aceasta realitate ontologica, a prezentei harului lui Dumnezeu in fiecare din noi, sa fie si mai clar subliniata, este necesara insa continuarea acestor dialoguri in spatiul nostru privat, acasa, noi cu noi insine, in spatiul cel de taina al sufletului nostru, la umbra invataturilor Sfintei Scripturi, a Sfintilor Parinti si a rugaciunii Bisericii.

Sursa: arhiram.ro

15 Martie 2011

Vizualizari: 492

Voteaza:

Intalniri duhovnicesti in perioada Postului Mare in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE