Invitatie la rugaciune in noaptea dintre ani!

"Iar eu zic in Hristos si in Biserica" (Efeseni - 5;32). Sfantul Apostol Pavel arata astfel modul si locul unde trebuie sa se desfasoare marile evenimente, marile taine, marile treceri sau transformari launtrice.

Daca ar fi printre noi, oare cum ar petrece Sfantul Ioan Rusul noaptea dintre ani? Stim ca sfintii sunt prietenii lui Dumnezeu si casnicii Lui. Sigur ca singurul raspuns credibil la intrebarea de mai sus este acesta: in duh de rugaciune. Si unde in alta parte daca nu in Casa lui Dumnezeu care este Biserica.

!

Icoanele, lumanarile aprinse, candelele palpaind,
mirosul fin de tamaie care se inalta catre Cer,
Sfintii care privesc din icoane,
ingerii care stau de fata in chip nevazut, cantarea dulce de la strana,
Mantuitorul Insusi intrupat in preotul slujitor din altar,
Maica Domnului acoperindu-ne de sus cu Sfantul Ei Acoperamant

Iata locul in care vrem sa fim pururea: Biserica uneste Cerul cu pamantul, pe Dumnezeu cu oamenii, este Raiul coborat pe pamant.

"Bucura-te, ca le dai credinciosilor cele de trebuinta pentru a veni la biserica ta!" citim in acatistul Sfantului Ioan Rusul. Sfantul ne cheama pe toti sa fim impreuna uniti, aratand prin aceasta dragostea lui fata de noi.

De aceea si noi, cu smerenie si pretuire va invitam sa petrecem noaptea dintre ani in Biserica Manastirii Sfantul Ioan Rusul, in duh de rugaciune, multumind Domnului cu bucurie pentru toate si rugandu-L sa nu departeze mila Sa de la noi si pentru anul care vine. Pe langa Tedeum vom savarsi si slujba Sfantului Vasile cel Mare praznuit in prima zi din an. Dupa slujba va urma o agapa frateasca de data aceasta imbracata in haine de sarbatoare, marcand frumosul eveniment al trecerii dintre ani.

Va asteptam cu drag!

Sursa: sfantulioanrusul.ro

 

.

23 Decembrie 2010

Vizualizari: 1751

Voteaza:

Invitatie la rugaciune in noaptea dintre ani! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE