IPS Andrei: Postul, rugaciunea si pocainta ne ajuta sa gasim Raiul

În Duminica izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, a săvârșit Sfânta Liturghie în localitatea Cristorel din județul Cluj. Păritele Mitropolit a fost invitat de comunitatea ortodoxă din localitate pentru a sfinți noul iconostat al bisericii și pentru a binecuvânta noua grădiniță din localitate.

Astfel, începând cu ora 10, în biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, s-a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, de către Părintele Mitropolit Andrei alături de un sobor de slujitori, cu participarea a numeroși credincioși din localitate dar și multi fii ai satului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal Sf. Mare Mucenic Mina, din Cluj-Napoca.

Postul, rugăciunea și pocăința sunt mijloacele care ne ajută la găsirea Raiului pierdut

Duminica izgonirii lui Adam din Rai este ultima duminica dinaintea Postului Mare fapt pentru care, în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Andrei le-a oferit credincioșilor câteva sfaturi duhovnicești pentru ca postul sa fie deplin.

În cadrul Sfintei Liturghii ÎPS Andrei a săvârșit hirotonia întru preot a diaconului Cosmin-Adrian Bucșa, noul paroh al parohiei Someșul Cald, și întru diacon a tânărului teolog Ovidiu Cristian Coman, acesta urmând a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Brăișoru, protopopiaul Huedin.

Pentru realizările avute de-a lungul celor 10 ani de păstorire în Parohia Fodora și în filia Cristorel, preotul Grigore Laurențiu a fost ridicat la rangul de iconom. De asemenea, au fost date diplome de aleasă cinstire membrilor consiliului parohial și celor implicați în sprijinirea activităților bisericii.

Cu prilejul vizitei Părintelui Mitropolit Andrei în Cristorel s-a inaugurat și noua grădiniță a satului, prilej cu care Ierarhul a oficiat o slujbă de Sfeștanie. După aceea, copii din comună, reuniți în Ansamblul Muguri de Așchileu, au prezentat un program artistic.

Localitatea Cristorel este file a Parohiei Fodora, protopopiatul Cluj 1.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

Pe aceeaşi temă

14 Martie 2016

Vizualizari: 184

Voteaza:

IPS Andrei: Postul, rugaciunea si pocainta ne ajuta sa gasim Raiul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE