IPS Gherasim isi sarbatoreste ziua numelui

Luni, 4 martie, de praznicul Cuviosului Gherasim de la Iordan, Inalt Preasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, isi sarbatoreste ziua numelui. In aceasta zi, clerul si binecredinciosii crestini, monahii si monahiile acestei Eparhii aduc multumire lui Dumnezeu pentru darul sanatatii si al vietii ce i le-a daruit Parintelui Arhiepiscop.Cu acest prilej, astazi, 4 martie 2013, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, in Catedrala arhiepiscopala din Ramnicu Valcea a fost oficiat un Te-Deum de multumire catre Bunul Dumnezeu, care a binecuvantat din belsug pe Inalt Preasfintitul Parinte Gherasim cu sanatate si vigoare sufleteasca si trupeasca deplina.

Sa ne traiti intru multi si buni ani Inaltpreasfintite Parinte Arhiepiscop!

IPS Gherasim - Repere biografice

IPS Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Ramnicului, s-a nascut la data de 14 noiembrie 1914, in localitatea Muntenii Buzaului, judetul Ialomita. La varsta de 23 de ani a fost tuns in monahism la Manastirea Cernica, iar in 1940 a fost hirotonit ierodiacon si apoi preot. In 1952, a fost numit staret al Manastirii Caldarusani, judetul Ilfov. Aici, vreme de aproape doua decenii, a desfasurat o bogata activitate pe multiple planuri.

In anul 1975 a fost ales ca Arhiereu vicar al Episcopiei Ramnicului si Argesului, cu titulatura de “Pitesteanul”. In 1984, prin votul Colegiului Electoral al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Ramnicului si Argesului, fiind inscaunat in acelasi an, in ziua de 2 decembrie. De atunci si pana in prezent, PS Gherasim a avut o intensa activitate pastoral - misionara, dar si culturala.

In cadrul sedintei de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 18-19 iunie 2009 s-a luat hotararea ridicarii Episcopiei Ramnicului la rangul de Arhiepiscopie, iar Preasfintitul Parinte Gherasim la rangul de Arhiepiscop al Ramnicului.

Pentru intreaga Sa activitate, ca o incununare, dar si o innobilare, Ministerul Culturii si Cultelor i-a acordat in anul 2005, diploma de excelenta pentru intreaga activitate depusa in slujba restaurarii monumentelor din Eparhie.

Sursa: arhiram.ro

.

04 Martie 2013

Vizualizari: 336

Voteaza:

IPS Gherasim isi sarbatoreste ziua numelui 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE