IPS Irineu, in vizita la Asezamantul 'Sfantul Nectarie' de la Blaj - Tiur

Beneficiarii Asezamantului social „Sfantul Nectarie” de la Tiur au avut bucuria de a primi in dimineata zilei de 10 aprilie vizita Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Ierarhul nostru a oficiat o slujba de binecuvantare a centrului filantropic iar la final a impartit pachete cu cadouri tuturor beneficiarilor serviciilor sociale ocrotiti in cadrul asezamantului.

Despre vizita de astazi Arhipastorul nostru a spus:

„Aflandu-ma astazi in acest asezamant filantropic, gandul meu se indreapta spre Mantuitorul nostru Iisus Hristos despre care citim ca „umbla facand binele” si ca „vindeca orice boala si neputinta din popor”.

Pe cei suferinzi si lipsiti, pe cei insingurati si necajiti Domnul i-a numit fratii Sai prea mici, identificandu-se cu ei. Preotii din eparhia noastra sunt tot mai mult angajati in slujirea celor debusolati si dispretuiti, celor bolnavi, saraci si marginalizati. Printr-o astfel de slujire samariteana, noi, il putem intalni pe Hristos in semenii nostri si putem arata celor indiferenti si necredinciosi ca, crestinismul nu este o invatatura teoretica ci viata autentica ancorata in Dumnezeul cel Viu si milostiv.”

Asezamantul social „Sfantul Nectarie” de la Tiur este compus din doua locuinte protejate pentru adulti varstnici si persoane cu dizabilitati, aflate sub coordonarea Preotului Marcel Dulau.

Asezamantul social „Sfantul Nectarie” de la Tiur, a fost vizitat astazi si de un grup de elevi de la Scoala Generala din Tiur in cadrul programului Scoala altfel. Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei le-a pus la suflet tinerilor cateva sfaturi duhovnicesti iar la final le-a inmanat iconite.

Sursa: reintregirea.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 563

Voteaza:

IPS Irineu, in vizita la Asezamantul 'Sfantul Nectarie' de la Blaj - Tiur 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE