IPS Laurentiu a implinit 68 de ani

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a sărbătorit luni, 12 octombrie, împlinirea vârstei de 68 de ani. Momentul de sărbătoare pentru întreaga Mitropolie a Ardealului a fost aniversat printr-un Te Deum oficiat în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”.

Membrii administraţiei eparhiale, protopopi, preoţi, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, reprezentanţi ai mediului universitar, profesori şi studenţi au venit în capela instituţiei de învăţământ teologic pentru a transmite ierarhului cele mai calde urări şi felicitările sincere. Slujba religioasă oficiată la acest moment aniversar a fost oficiată de Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul slujbei religioase, PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a rostit un cuvânt de felicitare din partea administraţiei eparhiale şi a tuturor preoţilor şi angajaţilor Arhiepiscopiei Sibiului.Mesajul conducerii Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu a fost transmis de prorectorul prof. univ. dr. Marian Ţiplic.

Din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a vorbit decanul instituţiei, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, care a vorbit despre implicarea ierarhului în viaţa academică şi nu numai a instituţiei şaguniene

Un mesaj de felicitare a transmis şi directorul Bibliotecii Judeţene “ASTRA” din Sibiu, Silviu Borş, care i-a oferit ierarhului un exemplar al Enciclopediei Române din 1898, reeditată în facsimil şi ajunsă acum la ediţia a doua.

În cuvântul de mulţumire, IPS Mitropolit Laurenţiu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei care au venit să transmită felicitări şi gândurile bune la acest moment aniversar, o sărbătoare a întregii Mitropolii.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

13 Octombrie 2015

Vizualizari: 89

Voteaza:

IPS Laurentiu a implinit 68 de ani 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Laurentiu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE