IPS Laurentiu a slujit la catedrala episcopala din Miercurea Ciuc

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului, Mitropolitul Ardealului şi locţiitor de Episcop al Covasnei a oficiat Sfânta Liturghie în prima duminică din Triod la Catedrala episcopală “Sfântul Nicolae” din Miercurea Ciuc. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoţi în care au făcut parte consilierii Episcopiei Covasnei şi Harghitei, protopopi, stareţi de mănăstiri şi preoţi de la parohiile apropiate.

Catedrala din Miercurea Ciuc a fost plină de credincioşi, participând prefectul judeţului Harghita, Andrei-Jean Adrian şi ale oficialităţi.În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia duminicală şi i-a felicitat pe preoţii şi credincioşii din eparhie pentru devotamentul faţă de Biserica Ortodoxă şi neamul românesc.

Consilierul administrative-bisericesc al Episcopiei Covasnei şi Harghitei şi slujitor la Catedrala episcopală, părintele Teodor Bijec, i-a mulţumit ierarhului pentru vizita efectuată, pentru cuvântul de învăţătură şi de îmbărbătare şi i-a oferit o icoană a Maicii Domnului.

Catedrala “Sfântul Nicolae” din Miercurea Ciuc a fost zidită în perioada 1929-1936, prin aportul Armatei Române, cu sprijinul Patriarhului Miron Cristea şi a fost sfinţită de Mitropolitul Nicolae Bălan.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

02 Februarie 2015

Vizualizari: 212

Voteaza:

IPS Laurentiu a slujit la catedrala episcopala din Miercurea Ciuc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE