IPS Laurentiu Streza a liturghisit la Rod

A doua duminica a Postului Mare, a Sfantului Grigorie Palama, a fost o zi duhovniceasca aparte pentru credinciosii din Parohia Rod, judetul Sibiu. Sfanta Liturghie din aceasta duminica a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, in biserica parohiei din Marginimea Sibiului. Credinciosii din localitatea de munte au participat in numar mare la Sfanta Liturghie arhiereasca si o parte dintre ei s-au impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos.

Vizita ierarhului de la Sibiu a prilejuit o bucurie duhovniceasca deosebita in satul din muntii aflati in apropiere de cetatea transilvana si a fost o buna ocazie de a se prezenta viata spirituala si administrativa a comunitatii de la Rod.

La Sfanta Liturghie, alaturi de IPS Mitropolit Laurentiu s-au aflat protopopul de Saliste, Petru Toader Damian si parohul de la Rod, Virgil Manase. Raspunsurile liturgice au fost date de corul de femei al parohiei, infiintat in urma cu doar cativa ani, la initiativa preotului paroh, a invatatoarei Viorica Vulcu si a profesorului de muzica Ioan Filipoiu.
Predica de la Sfanta Liturghie a fost rostita de preotul paroh Virgil Manase, care a talcuit Evanghelia Vindecarii Slabanogului din Capernaum.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurentiu i-a felicitat pe preotul paroh si pe credinciosi pentru realizarile pe plan pastoral-misionar si administrativ din ultimii ani. Vizita ierarhului in parohia sibiana nu a fost anuntata si a fost prima in cei opt ani de pastorire ca Întaistatator al credinciosilor si clerului din Mitropolia Ardealului. Ierarhul i-a indemnat pe preot si credinciosi sa intensifice lucrarea duhovniceasca in comunitate si sa infrumuseteze biserica parohiala cu o pictura interioara. IPS Mitropolit Laurentiu le-a vorbit despre popasurile duhovnicesti din duminicile Postului Mare si despre intelesurile Evangheliei din aceasta duminica.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

17 Martie 2014

Vizualizari: 161

Voteaza:

IPS Laurentiu Streza a liturghisit la Rod 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE