IPS Laurentiu, la Zilele Jandarmeriei din Deva

Cei 164 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane au fost marcati la Deva prin manifestarea organizatade Inspectoratul Judetean de Jandarmi “Decebal” Hunedoara (IJJ). La ceremonie a participat ca invitat si Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, care, alaturi de Preasfintitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, i-a binecuvantat pe jandarmi.

"Cu ocazia aceasta am rostit o rugaciune de multumire si am transmis binecuvantarea" Bisericii pentru aceasta institutie a Statului, Jandarmeria. In semn de pretuire a institutiei si a ceea ce a facut in toata istoria sa, precum si a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, am acordat domnului general de brigada Viorel Salan, seful IJJ Hunedoara, distinctia <<Crucea Saguniana>> pentru mireni, iar tuturor ofiterilor le-am transmis urarile cuvenite cu ocazia acestei zile de sarbatoare”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

De asemenea, cuvinte de apreciere si urari au fost transmise si de catre ierarhul locului, PS Episcop Gurie.“Multumim lui Dumnezeu ca ne-a invrednicit ca sa fim impreuna la aceasta sarbatoare a Jandarmeriei Romane" impreuna cu Inaltpreasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, care cu multa dragoste a raspuns invitatiei noastre de a binecuvanta Episcopia Devei si Hunedoarei si, in mod special, unitatea de jandarmi de aici, din judetul Hunedoara. Multumesc tuturor celor de la Jandarmerie, in special domnului general Viorel Salan, pentru buna colaborare cu Episcopia noastra”, a spus PS Episcop Gurie.
Generalul de brigada Viorel Salan, seful IJJ “Decebal” Hunedoara a multumit IPS Mitropolit Laurentiu pentru distinctia acordata.

“Sunt deosebit de onorat de distinctia pe care Inaltpreasfintitul Mitropolit Laurentiu mi-a inmanat-o" azi. Sunt aproape 35 de ani de cand," alaturi de camarazii mei imi desfasor activitatea in folosul tarii si al Bisericii noastre crestine. Este un moment emotionant, 164 de ani de la infiintarea armei noastre, gaseste Jandarmeria Romana o institutie puternica si permanent in sprijinul comunitatii, a concetatenilor nostri” a spus generalul Viorel Salan.

La final, IJJ Hunedoara a prezentat celor prezenti tehnica auto si de comunicatii, precum si a echipamentul folosit de jandarmii din structurile montane, din structurile mobile si de interventie.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Aprilie 2014

Vizualizari: 150

Voteaza:

IPS Laurentiu, la Zilele Jandarmeriei din Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE