IPS Mitropolit Laurentiu isi cinsteste sfantul ocrotitor

Ziua numelui primit la calugarie de Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a fost sarbatorita la Sibiu printr-o slujba de Te Deum oficiata in capela Facultatii de Teologie “Sfantul Andrei Saguna” de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Au fost prezenti la slujba religioasa o buna parte din membrii administratiei eparhiale si ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie “Sfantul Andrei Saguna”, alaturi de protopopi, monahi, preoti si studenti, veniti sa se roage pentru IPS Mitropolit Laurentiu si sa-l felicite la ceas aniversar. In acelasi timp, ziua Sfantului Arhidiacon Lavrentie precede ziua in care ierarhul sarbatoreste implinirea a 16 ani de la hirotonia intru arhiereu, astfel incat momentul aniversar a fost unul deosebit.

Dupa savarsirea slujbei prin care s-a multumit lui Dumnezeu pentru grija avuta fata de Mitropolitul Ardealului, PS Episcop Andrei Fagarasanul l-a felicitat pe IPS Laurentiu in numele tuturor colaboratorilor si fiilor duhovnicesti, urandu-i sanatate si ani multi in pastorirea credinciosilor ardeleni.

“Va rugam sa primiti din partea ierarhilor, clericilor, monahilor, monahiilor si a binecredinciosului popor din Mitropolia Ardealului, ascultarea noastra fiasca si duhovniceasca precum si urarea noastra de bine”, a spus PS Episcop Andrei Fagarasanul.

Chemarea arhieriei

In cuvantul de multumire, IPS Laurentiu a amintit faptul ca sarbatoarea Sfantului Lavrentie a pregatit in urma cu 16 ani, momentul cel mare prin care a primit harul arhieriei, o chemare deosebita din partea lui Dumnezeu si o responsabilitate aparte.

“In primul rand, ma raportez la sfantul ocrotitor, al carui nume l-am primit acum 16 ani, la sarbatoarea Sfantului Ilie. Gandindu-ma la jertfa lui, nici un fel de efort si nici un fel de incercare ingaduita de Dumnezeu asupra noastra, nu le gasesc mai mari decat cele suferite de Sfantul Lavrentie. In al doilea rand, privind anii care se aduna, ne gandim la activitatea desfasurata, dar mai ales la cea pe care o avem de implinit impreuna”, a spus Parintele Mitropolit.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

10 August 2012

Vizualizari: 304

Voteaza:

IPS Mitropolit Laurentiu isi cinsteste sfantul ocrotitor 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Mitropolit Laurentiu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE