IPS Mitropolit Nicolae sarbatorit la Catedrala Sfintii Imparati din Chicago

Ziua închinată cinstirii Sfantului Ierarh Nicolae, 6 decembrie, este o zi de sărbătoare deosebită pentru clerul și credincioșii Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago devreme ce Sf. Nicolae este ocrotitorul spiritual al IPS Mitropolit Nicolae. Sf. Liturghie a fost săvârșită dimineața de IPS Nicolae și clerul Catedralei.

Au fost rostite rugăciuni de mulțumire pentru toate darurile revărsate asupra IPS Sale și asupra preoților și credincioșilor Mitropoliei noastre, urmate de rugăciuni pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României.

În cuvântul de învățătură, IPS Nicolae a vorbit despre viața și misiunea Sf. Ierarh Nicolae, apărător al dreptei credințe, chip al blândeților prin faptele sale de milostenie, exemplu de viețuire creștină și de slujire în Biserică pentru ierarhi, preoți, diaconi și credincioși. IPS Nicolae a amintit cu tristețe despre trecerea la Domnul a Regelui Mihai I al României și i-a prezentat pe scurt viața.

Seara a fost săvârșită slujba Te Deum-ului pentru toți cei care poartă numele Sf. Ierarh Nicolae. Pr. John Downie, aflat în vizită la Chicago, a adresat felicitări IPS Mitropolit Nicolae în numele celor prezenți. Masa festivă a încheiat această zi de sărbătoare pentru comunitatea Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago.

Sursa:mitropolia.us

.

08 Decembrie 2017

Vizualizari: 424

Voteaza:

IPS Mitropolit Nicolae sarbatorit la Catedrala Sfintii Imparati din Chicago 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE