IPS Nifon a participat la inaugurarea unor noi cladiri in campusul universitar de la Targoviste

Luni, 9 mai 2016, cu ocazia Zilei Europei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de binecuvântare, cu ocazia inaugurării noilor spaţii pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare, în noul campus al Universităţii “Valahia” din Târgovişte.

La eveniment au participat domnii: Victor PONTA, Sorin CÂMPEANU, Adrian NĂSTASE şi Theodor STOLOJAN, foşti prim miniştri ai Guvernului României, care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea universităţii târgoviştene. De asemenea, au luat parte şi alte oficialităţi municipale şi judeţene, parlamentari din colegiile judeţului Dâmboviţa, foşti miniştri şi demnitari de stat, alături de profesori şi studenţi ai universităţii.

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat importanţa învăţământului superior de la Târgovişte, făcând legătura cu vechiul centru de spiritualitate şi cultură de aici, din istorica cetate de scaun voievodală şi eclezială munteană, arătând rolul deosebit al educaţiei, cercetării ştiinţifice şi culturii pentru propăşirea neamului nostru.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

10 Mai 2016

Vizualizari: 121

Voteaza:

IPS Nifon a participat la inaugurarea unor noi cladiri in campusul universitar de la Targoviste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE