IPS Parinte Andrei in mijlocul credinciosilor din parohia Halmasau

In ziua de praznic a Sfintilor 40 de mucenici, incepand cu ora 10, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, inconjurat de un sobor de slujitori, a oficiat Sfanta Liturghie in biserica parohiala cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Din sobor au facut parte decanul Facultatii de Teologie din Cluj, PC Vasile Stanciu, protopopul de Beclean, PC Doru Zinveliu, si preoti din imprejurimi.



In cuvantul de invatatura, Parintele Mitropolit le-a prezentat credinciosilor istoria celor 40 de mucenici, pomeniti in aceasta zi in Biserica Ortodoxa. Pornind de la exemplul acestor sfinti, IPS Andrei i-a indemnat pe credinciosii din Halmasau sa nu conteneasca in a marturisii dreapta credinta si a dezvolta spiritul jertfelnic pentru Hristos si pentru Biserica.

Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de grupul Sfantul Mucenic Mina din Cluj, care a si sustinut un recital de cantari specifice perioadei Triodului.

Parintele paroh, Vasile Motogna, a fost ridicat la rangul de iconom, ca rasplata pentru misiunea pe care o desfasoara in acea zona, dar si pentru realizarile de ordin administrativ.

Dupa Sfanta Liturghie, IPS Andrei si soborul au oficiat o slujba de parastas pentru eroii din aceasta localitate ucisi de un detasament al securitatii comuniste in data de 9 martie 1950, dar si pentru toti inaintasii ce-si dorm somnul de veci in cimitirul din localitate.

Parohia Halmasau numara 60 de familii, aproximativ 240 de persoane. Locasul de cult a fost construit intre anii 1990-1995.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.

11 Martie 2013

Vizualizari: 671

Voteaza:

IPS Parinte Andrei in mijlocul credinciosilor din parohia Halmasau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE