IPS Parinte Irineu a sfintit Biserica 'Sfantul Antim Ivireanu' din Targu Carbunesti

În Duminica a XVIII-a de după Rusalii Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor gorjeni din Târgu Cărbuneşti. Bucuria primirii IPS Părinte în parohia închinată „Sfântului Antim Ivireanul”, din Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost împlinită de slujba de sfinţire a noului locaş de închinare şi de săvârşirea Sfintei Liturghii la noul altar al acestuia. Cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a pus la inima celor prezenţi cuvânt de învăţătură, tâlcuind pericopa duminicală, despre „Chemarea la apostolat” a primilor ucenici Petru, Andrei, Ioan şi Iacov. „Mântuitorul Iisus Hristos, ca Fiu al Lui Dumnezeu, vorbea despre Împărăția Cerurilor și despre Tatăl Cel Ceresc, vorbea despre casa noastră cerească unde trebuie să ajungem, întrucât nu am fost făcuți pentru lumea aceasta. N-am fost făcuți ca viața noastră să fie scurtată de moarte și apoi să ne odihnim somnul de veci în pământul acesta. Am fost «pescuiți» de Mântuitorul Iisus Hristos, am fost chemați din lume, am fost aleși să ne ridicăm sufletele spre ceruri”, a spus IPS Părinte Mitropolit.

La finele rânduielii liturgice, IPS Părinte a apreciat osteneala parohienior care, în frunte cu pr. Ion Bora, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova, au reuşit să împlinească această frumoasă lucrare. „Este un lucru deosebit pentru o comunitate să ridice acest altar unde sunt pomeniți și cei care au trecut din viața aceasta, și cei care sunt astăzi, și cei care vor veni după noi. Pentru noi, Biserica este locul de întâlnire a credincioșilor cu sfinții și cu toți drepții, este centrul prin care noi ne regăsim, este locul unde ne-am botezat în numele Preasfintei Treimi și prin care nădăjduim să ne întoarcem în patria cerească. Așadar, această localitate a început lucrul ei și iată că astăzi avem bucuria să vedem împlinită această osteneală și să ne împărtășim de bucuria sfințirii sfântului locaş. Constatăm, de asemenea, că Hramul Bisericii este Sfântul Antim Ivireanul, cinstit de biserica noastră ortodoxă ca sfânt mucenic, care a primit cununa cea nevestejită a Împărăției Cerurilor și este astăzi mijlocitor înaintea Lui Dumnezeu pentru sufletele noastre”, a conchis IPS Părinte.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul Iulian Miloşescu, absolvent al Facultăţii de Teologie din Craiova, a fost hirotonit întru diacon pe seama Parohiei Jupâneşti, din Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj.

Diac. Ioniţă Apostolache
Prof. Vasile Gogonea

Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

30 Septembrie 2014

Vizualizari: 543

Voteaza:

IPS Parinte Irineu a sfintit Biserica 'Sfantul Antim Ivireanu' din Targu Carbunesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE