IPS Teofan a vizitat cateva asezaminte ortodoxe in SUA si Canada

In perioada 18-25 noiembrie Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei insotit de parintele arhimandrit Nichifor Horia, staretul Manastirii „Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi si exarh administrativ al manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor au efectuat o vizita la asezaminte ortodoxe din Statele Unite ale Americii si Canada.

In prima zi a vizitei au fost venerate binecuvantatele moaste ale Sfantului loan Maximovici din San Francisco. In zilele urmatoare au fost vizitate doua manastiri ortodoxe din Arizona si Texas ctitorite de ierom.

Efrem, ucenicul batranului Iosif (Gheron Iosif) de la Sfantul Munte Athos. Au fost vizitate apoi Institutul Teologic Ortodox „Sfantul Vladimir” si Manastirea „Sfantul Tihon” de langa New York.

Intre 23 si 25 noiembrie Inaltpreasfintia Sa a vizitat comunitatea ortododoxa din Montreal participand ca delegat al PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la savarsirea Dumnezeiestii Liturghii cu multumire adusa lui Dumnezeu la implinirea a 40 de ani de la intemeierea parohiei ortodoxe romane „Sfantul Ioan Botezatorul" din Montreal - Canada. Cu aceasta ocazie a fost daruita o icoana a Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica, avand in ea si o particica din sfintele sale moaste ca binecuvantare a PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, rostindu-se mesajul intaistatatorului BOR. Preafericirea Sa a oferit de asemenea parohiei o cruce de binecuvantare, patru carti liturgice si Diploma omagiala „Sfintii Imparati Constantin si Elena" insotita de Medalia omagiala. Parintelui paroh George Chisca i-a fost oferit Ordinul „Sfintii Imparati Constantin si Elena" pentru clerici.

Dumnnezeiasca Liturghie a fost savarsita de catre IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Roman al celor doua Americi, si de catre PS Episcop Vicar Ioan Casian de Vicina inconjurati de un sobor de noua preoti din diferite parohii ortodoxe romanesti din Canada. Sute de credinciosi ortodocsi romani din Montreal au participat la momentul aniversar dand slava lui Dumnezeu impreuna cu parintele paroh George Chisca la implinirea a 40 de ani de la intemeierea parohiei. La slujba a fost prezenta d-na Maria Ligor, ambasadoarea Romaniei la Ottawa, si d-na Lucica Iatic, consulul general al Romaniei la Montreal.

In dupa-amiaza zilei de 24 noiembrie a fost vizitata si o alta parohie ortodoxa romana din Montreal, parohia „Sfantul Gheorghe”, cu existenta mai recenta, dar care a reusit sa achizitioneze complexul de cladiri al unei foste parohii catolice si sa amenajeze un spatiu liturgic potrivit pentru comunitatea romaneasca.

Sursa: doxologia.ro

.

27 Noiembrie 2013

Vizualizari: 268

Voteaza:

IPS Teofan a vizitat cateva asezaminte ortodoxe in SUA si Canada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE