La Sambata de Sus va fi zidit un paraclis

In apropiere de Manastirea "Brancoveanu" de la Sambata de Sus, s-a asezat piatra de temelie pentru un nou lacas de cult, in apropiere de izvorul parintelui Arsenie Boca. Aici va fi zidit un paraclis ce va avea hramul "Sfantul Cuvios Arsenie cel Mare" si va tine de Manastirea de la Sambata de Sus.

Slujba religioasa prin care s-a asezat piatra de temelie a fost oficiata luni, 4 februarie, de Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. In soborul de preoti au facut parte staretul manastirii amintite, arhimandritul Ilarion Urs si multi preoti din satele invecinate manastirii. Au participat monahii din obstea de la Sambata de Sus, multimi de credinciosi din Tara Fagarasului, iar raspunsurile liturgice au fost date de corul Parohiei Dragus din apropiere, membrii acestuia participand la eveniment invesmantati in frumoasele costumele populare specifice comunitatii lor din Tara Fagarasului.

Pelerinaj la izorul minunat

Locul in care se afla izvorul cunoscut de oameni prin intermediul marelui duhovnic din Ardeal este in permanenta vizitat de credinciosi din intreaga tara. Pelerinii nu cauta aici doar apa cristalina a izvorului, ci mai ales bogatia duhovniceasca ce izvoraste din aceste locuri binecuvantate de Dumnezeu.

“Acest izvor de langa manastire a dat posibilitatea multora sa se bucure de prospetimea apei care vine ca binecuvantare de la Dumnezeu, dar si posibilitatea de a medita spre mantuirea sufletului, de a ne reamintit de cuvintele pe care ni le-a lasat ca invatatura si ca pilda parintele Arsenie atata timp cat a fost aici, la Manastirea de la Sambata de Sus”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Terenul pe care va fi zidit paraclisul nu apartine in prezent Manastirii “Brancoveanu”, dar va fi donat asezamantului monahal in viitorul apropiat.

Izvorul de langa manastire era locul unde adesea, parintele Arsenie Boca se intalnea cu pelerinii pentru a le vorbi si a se ruga impreuna cu ei, iar pana in zilele noastre acest loc a ramas un loc de popas duhovnicesc.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

05 Februarie 2013

Vizualizari: 433

Voteaza:

La Sambata de Sus va fi zidit un paraclis 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE