Lansarea documentarului biografic "Bartolomeu - omul fara viclesug”

Filmul-documentar „Bartolomeu-omul fara viclesug” va fi lansat luna aceasta la Cluj-Napoca. Filmul va rula in premiera joi, 20 martie de la ora 17:00, in Amfiteatrul Campusului Teologic Ortodox ”Nicolae Ivan” din cartierul clujean Marasti.

Cu o durata de aproximativ o ora, documentarul prezinta traseul vietii ierarhului si contureaza personalitatea marcanta a Mitropolitului Bartolomeu Anania: “Filmul a fost realizat de cativa tineri amatori dar si profesionisti in arta cinematografica. Filmul are in centru traseul si radiografia sufleteasca a vietii Mitropolitului Bartolomeu Anania si care-si propune sa puna in lumina atat personalitatea navalnica dar ferma a omului bisericii cat si sensibilitatea pastorului de suflete si pe cea a scriitorului.

Pornind din satul natal itinerariul continua pe cararile intortocheate pline de culmi si abisuri, trece prin suferinta inchisorilor comuniste, prin marea experienta a libertatii americane, pentru a se implini in singuratatea rodinca de la Varatec si ajungand pe dealurile Niculei, in atelierul biblic si pe tronul arhieriei de la Cluj”, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

08 Martie 2014

Vizualizari: 237

Voteaza:

Lansarea documentarului biografic "Bartolomeu - omul fara viclesug” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE