Lansarea proiectului 'Identitatea romaneasca in lume'

Radio TRINITAS - Patriarhia Română organizează, marți, 16 iunie 2015, conferința de lansare a proiectului „Identitatea românească în lume”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, perioada mai-decembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este promovarea imaginii pozitive a românilor din diaspora și sprijinirea măsurilor pentru afirmarea identității lor etnice, culturale, lingvistice și religioase prin acțiuni de mediatizare și consolidarea parteneriatelor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele:

- Dezvoltarea unui Parteneriat Strategic cu 10 instituții mass-media, culturale și religioase din 21 de comunități românești din Austria, Marea Britanie și Italia cu scopul consolidării relațiilor parteneriale, cunoașterii și mediatizării problemelor specifice legate de afirmarea identității etnice, lingvistice, culturale și religioase, manifestate în plan economic, cultural și social a cel puțin 2300 de români;

- Promovarea la nivelul opiniei publice din diaspora și România a problemelor și bunelor practici existente în cele 21 comunități românești din cele 3 țări prin intermediul realizării unei rubrici radiofonice zilnice, a unor emisiuni, organizarea unui seminar la nivel național și a unor campanii mediatice în cadrul jurnalelor de știri ale postului Radio TRINITAS și prin departamentele media ale Patriarhiei Române.

Beneficiarii proiectului:

- Studenți, muncitori, femei casnice, oameni care au reușit să dezvolte o afacere pe cont propriu): 2200 persoane;
- Reprezentanți ai bisericilor : 50 persoane;
- Reprezentanți ai autorităților locale: 20 persoane;
- Reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și media: 30 persoane

Evenimentul va începe la ora 11:00 și va avea loc la sediul Radio TRINITAS, din strada Sfânta Ecaterina, nr. 4-6, sector 4 București (lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă).
Pentru detalii legate de proiect vă puteți adresa Mihaelei Morăraș – Managerul proiectului, telefon 0744.95.26.89 sau 031/425.11.21.


Ciprian Olinici

Director Radio TRINITAS
 

15 Iunie 2015

Vizualizari: 134

Voteaza:

Lansarea proiectului 'Identitatea romaneasca in lume' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE