Liturghie arhiereasca la Manastirea Orlat

Praznicul Bunei Vestiri a adunat mulţimi de credincioşi la Mănăstirea “Sfânta Treime” din Orlat, judeţul Sibiu, unde Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturhie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Aşezământul monahal a fost înfiinţat în anii de după Revoluţia din 1989 şi a devenit un centru spiritual pentru satele din Mărginimea Sibiului. La mănăstire vieţuiesc cinci maici, păstorite de stareţa Dionisia Grigore şi preotul duhovnic Sofian Portărelu.La Sfânta Liturghie de la praznicul Bunei Vestiri, IPS Mitropolit Laurenţiu a fost înconjurat de un sobor de preoţi din care au făcut parte stareţul Mănăstirii “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus şi exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Ilarion Urs, protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian, preoţi din Sibiu şi din Mărginimea Sibiului.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a vorbit celor prezenţi despre sărbătoarea Bunei Vestiri şi despre mijlocirea Maicii Domnului în viaţa duhovnicească a credincioşilor. Părintele Mitropolit a subliniat faptul că răspunsul Fecioarei Maria la vestea cea bună primită de la îngerul Gavriil îndeamnă pe femeile creştine din întreaga lume să accepte darul vieţii şi să nu oprească prin avort sau metode contraceptive naşterea de prunci în familii.

Părintele duhovnic Sofian Portărelu i-a mulţumit ierarhului pentru vizita arhierească, binecuvântarea adusă obştii monahale şi credincioşilor prezenţi şi pentru cuvântul de învăţătură atât de înălţător. Părintele duhovnic i-a oferit ierarhului ca semn de apreciere şi mulţumire o bederniţă.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Martie 2015

Vizualizari: 128

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Manastirea Orlat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE