Liturghie arhiereasca la Manastirea Ostrov

In Duminica a XXXIV-a dupa Rusalii, „a intoarcerii Fiului risipitor” astazi, 16 februarie 2014, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a oficiat Sfanta Liturghie impreuna cu un sobor de preoti si diaconi la Manastirea Ostrov din statiunea valceana Calimanesti.

La inceputul Sfintei Liturghii Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a savarsit slujba de tundere in rasofore a trei surori din obstea manastirii, acestea primind nume noi la intrarea in viata monahala.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, Preasfintitul Episcop Emilian Lovisteanul a rostit un cuvant de invatatura in care a evidentiat sensurile duhovnicesti ce se desprind din Pilda Fiului risipitor redata in Evanghelia Sfantului Luca. „Aceasta pilda reprezinta taina iubirii lui Dumnezeu fata de oameni, precum si iubirea parintilor fata de proprii copii in mod egal. Atunci cand implinim poruncile lui Dumnezeu, sa acceptam pocainta si indreptarea semenilor, care au nevoie si ei de iubirea si iertarea lui Dumnezeu. Nu este buna insingurarea, independenta si ratacirea fiului risipitor, dar nici autosuficienta, aroganta si lipsa de bunatate a fratelui mai mare. Este necesara o permanenta venire in sine si cultivare a iubirii atunci cand credem ca am implinit invatatura Mantuitorului Iisus Hristos. Dragostea parinteasca a lui Dumnezeu ne asteapta permanent sa constientizam statutul nostru de fii ai Sai”, a spus Preasfintia Sa.

Raspunsurile la strana au fost oferite de catre un grup de maici din obstea manastirii.

La sarbatoare au luat parte Parintele Arhimandrit Laurentiu Popa, staretul Manastirii Stanisoara, Parintele Protosinghel Ioanichie Trifa, staretul Manastirii Turnu, parinti de la Manastirea Cozia si numerosi credinciosi din statiunea Calimanesti si din eparhie.

Sursa: arhiram.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

16 Februarie 2014

Vizualizari: 135

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Manastirea Ostrov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE